Solo tatil için 10 neden

Tek başına tatil gittikçe daha fazla kişiye cazip geliyor. Eğer bugüne kadar korktuysanız, ya da sevdiğiniz biri olmadan gezmeyi reddediyorsanız yeniden düşünme zamanı. Zaten paranız ve vaktiniz kısıtlı ise, bunu neden bir başkasının talepleriyle daha da karmaşık hale getiriyorsunuz? İşte aklınızı daha da karıştırıp belki de sizi solo tatile ikna edecek 10 madde...

Yayınlanma: 04.08.2015 - 12:43
Abone Ol google-news

1.PLANLAMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Hepimizin “Ölmeden önce görülecek yerler” listesi vardır ama paylaşacak kimseyi bulamadığımız için hayallerimizi erteleriz. Herkesin takvimi, bütçesi, ilgi alanları farklı olduğu için Nemrut Dağı'nda gündoğumunu izlemek, sırt çantasıyla Hindistan'ı gezmek ya da Napoli'de pizza yemek için uygun insanı beklemek uzun sürebilir. Yalnızken sadece sizin ne istediğiniz önemlidir ve son dakikada da olsa ne dilerseniz sıkıştırabilirsiniz.

 

2. KENDİNİZE VAKİT AYIRABİLİRSİNİZ

Tek başına kalabildiğiniz uzun bir vakit yaratmak, kendinize verebileceğiniz en iyi hediyelerden biri. Kendiniz hakkında, günlük koşuşturma içinde anlamanızın imkansız olduğu bir sürü şey öğrenebilirsiniz. İnanın, yeni tanıştığınız kişilerle konuşma tarzınız bile farklı olacak. Yalnız tatil, hayatının gidişatını gözden geçirmek, koyduğu hedefler konusunda hangi noktada olduğunu değerlendirmek isteyenler için de dışarıdan bakış imkanı sunar. 

 

3. PROGRAMIN EFENDİSİ OLURSUNUZ

Hiç kalabalık bir grupla tatil yaptınız mı?
Kaçta kalkılacak? Ne yenecek? Nereye gidilecek? Sahilde mi yatılacak, trekkinge mi çıkılacak? Bunların her biri vakit ve enerji kaybettiren birer tartışma başlığına dönüşebilir. Oysa tatilin temel amacı rahatlamak olmalı ve bu tür kararları tek başına almak kadar rahatlatıcı bir şey yok. Hatta, düşünün ki karar almak zorunda bile değilsiniz, bütün vaktinizi hiçbir şey yapmadan geçirirsiniz ve kimse size karışamaz.

 

4. YENİ İNSANLAR TANIRSINIZ (İSTERSENİZ)

Şüphesiz, solo tatil konusunda çekingen davranmanın en büyük sebeplerinden biri, yalnızlık endişesi. Ama uygun seçimlerle bunu ortadan kaldırmak mümkün. Mesela barda yemek yenebilen lokantalar bulup barmenle sohbet edebilirsiniz. Ya da sokak yemeklerine dadanabilir, oradakilerle muhabbet kurabilirsiniz. Siz yalnız bir tatilci olduğunuz için zaten yeterince ilginç bir karaktersiniz, sizinle konuşmak isteyenler çıkacaktır. Tabii istediğiniz kadar antisosyal olmak da bir seçenek.

 

5. DAHA KUVVETLİ BAĞ KURARSINIZ 

Tabii ki sevdiklerinizle tatilin pek çok güzel tarafları vardır ama bazen de yanınızdaki kişiler, gittiğiniz yerle ilişkinizi zayıflatabilir. Yalnız çıktığınız seyahatlerdeki hatıralar ise hafızanızda daha uzun süre kalacaktır. Eğer seyahatten beklentiniz, tanıdığınız biriyle harika vakit geçirmekse tamam ama gittiğiniz yerle ve oradaki insanlarla bağ kurmaksa yalnız gitmeyi düşünün.

 

6. ÖZGÜVENİNİZİ ARTIRIR

Tatilde sırtınızı dayayabileceğiniz biri olması elbette iyidir ama o kişinin kendiniz olması daha da iyidir. Yalnız gezdikçe, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinize dair inancınız artar. Menü sadece Japon alfabesiyle mi yazılmış? Fransa'da yine havaalanı grevi mi var? Sorun değil, halledersiniz, oralarda mahsur kalacak değilsiniz ya! Üstelik seyahatte yaşadığınız sorunları tek başınıza çözdükçe, eve döndüğünüzde de kendinize daha çok güvendiğinizi hissedeceksiniz.

 

7.SİZİ DAHA İYİ BİR GEZGİN YAPAR

Tek başına gezmek etrafınızdaki yerler ve insanlar hakkında daha iyi bir gözlemci olmanızı sağlar, bunun da sizi daha anlayışlı biri haline getirme potansiyeli vardır. Bunun dışında çevrenizde olup bitenlerle daha yakından ilgileneceğiniz için çok şey öğrenir, tatilinizi de daha iyi belgeleyebilirsiniz. Bütün öğleden sonra Mardin sokaklarının fotoğraflarını mı çekeceksiniz? Barselona'da yediğiniz tapaslar hakkında akşam oturup yazı mı yazacaksınız? İstediğiniz kadar vakit ayırabilirsiniz.

 

8. BÜTÇENİZİ AŞMAZSINIZ

Tatilde herkesin kendine has para harcama alışkanlıkları ve üslubu vardır. Kimisi otelde, kimisi lokantada, kimisi alışverişte kendini tutamaz. Kiminin parası yoktur, kimi aşırı cimridir. O nedenle solo seyahatte bütçe ayarlamak ve ona sadık kalmak çok daha kolaydır. 

 

9. EVE MEMNUN DÖNERSİNİZ 

Tatilde yanınızdakiyle mutlaka kavga çıkar. Bu evrensel bir kuraldır. Bunun sebebi haritayı yanlış okumak da olabilir, uyku yüzünden otel kahvaltısını kaçırmak da. Ama yalnız olunca sadece kendinizi memnun etmek gibi bir derdiniz vardır. O nedenle minimum hayal kırıklığı yaşayarak, tatilde gerçekten dinlenmiş bir şekilde eve dönersiniz.

 

10. ÖNEMLİ BİR SORU CEVAPLANIR 

Tek başına tatil yapmamış birinin aklındaki ilk soru “Kendi kendime ne yaparım?” olur. Yukarıda okuduklarınızın haricinde hayaller kurarsınız, heyecanlı maceralara atılırsınız, yeni şeyler yersiniz, riskler alırsınız, parklarda gezersiniz, taşınma planları yaparsınız... Aslında o kadar çok şey yapabilirsiniz ki, daha önce başkalarıyla nasıl tatil yapabildiğinize şaşarsınız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler