Soma’nın başkanı yok!

Somalılar yaşadıkları büyük acıyı paylaşmayan AKP’li Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye öfkeli. Facianın 6. gününde bile Ergene’nin halkın arasına karışmaması tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 18.05.2014 - 16:55
Abone Ol google-news

Ergene facianın ilk günlerinde sokağa çıkmış ancak protestolar ve tepkiler yüzünden alandan ayrılmıştı. Somalılar, sanatçıdan siyasetçiye, öğrenciden emekçiye kadar bir çok kesimden duyarlı yurttaşın ilçeye gelerek, faciada yaşamlarını yitirenlerin acısını yürekten paylaştıklarını dile getirerek, “Çeşme açılışından özel günlere hiç bir fırsatı kaçırmayan Soma’nın belediye başkanından bol bol cep telefonu mesajı alıyorduk. Soma’nın değil ülkenin yüreğini yakan bu faciada sokağa çıkmayan kendi yurttaşının acısını paylaşmayan Ergene neyi bekliyor. Nerede başkanımız?” dediler.

Ergene’nin ilçe sokaklarına astırdığı başsağlığı ilanlarının göz boyamaya yönelik olduğunu da bildiren Somalılar, “Elbette ilanlar, pankartlar olacak. Ancak en önemlisi seni o koltuğa oturtan, oy veren halkına sahip çıkıp, halkın acısını alanlara çıkarak paylaşacaksın. Bu büyük acıya ortak olanlar Soma’daydı. Olmayanlar ise odalarında” diye konuştular.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler