Sosyal medya ayakta

AKP’nin internet üzerindeki sansür imkânını genişleten yasasına karşı imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar bugün yasaya karşı meydanlara çıkıyor. Yapılan çağrıda, eyleme katılamayanların evlerinden tencere tava çalarak destek vermesi istendi.

Yayınlanma: 17.01.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

Kampanyaya kısa süre içerisinde yaklaşık 15 bin kişi imza attı. Kampanya kapsamında yapılan açıklamada, “Şimdi çalışmalarımızı yaptığımız internet ortamı, sosyal medya organlarımıza karşı eşi benzeri görülmeyen bir saldırı ve hak gaspı ile karşı karşıyayız. Halkımızın haber alma, bizlerin haber yapma özgürlüğünü elimizden alacak olan bu yasa tasarısına karşı elbette sessiz kalmayacağız” denildi.

İnternette sansürün önünü açan, Telekominikasyon İletişim Başkanlğı’nı (TİB) tek yetkili kurum haline getiren ve yurttaşların internetteki tüm hareketlerini kayıt altına alınmasını amaçlayan torba yasa teklifine  tepkiler büyüyor. Sosyal Medya’da “#Sansürüdurdur” konu başlığı altında tepkilerini dile getiren internet kullanıcıları adına “Sayfalar Ortak Platformu” tarafından internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 1 haftada yaklaşık 15 bin kişi imza attı. Platform tarafından imza kampanyası için yapılan açıklamada, “Çalışmalarımızı yaptığımız İnternet ortamı, sosyal medya organlarımıza karşı eşi benzeri görülmeyen bir saldırı ile hak gaspı ile karşı karşıyayız. Halkımızın haber alma, bizlerin haber yapma özgürlüğünü elimizden alacak olan bu yasa tasarısına karşı elbette sessiz kalmayacağız” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, AKP’nin ileri demokrasi, AB standartları, açılım vaatleri ile iktidara geldiğine dikkat çekildi. AKP’nin yaptıkları ile verdiği sözlerin arasında fark bulunduğu dile getirilen açıklamada, internet sansürüne ilişkin şunlar kaydedildi: “İktidar diyor ki: Ya benden yana olacaksın ya da bertaraf olacaksın. Ondan yana olmayan, sesini kısamadığı, sahte hesaplarla ele geçiremediği sosyal medyaya karşı en geri ülkeler de bile olmayan bir yasa ile internete girmeyi tamamen suç kapsamına almaya çalışıyorlar...”

Bugün eylem var

Torba yasanın gündeme gelmesinin ardından da düzenlemeye karşı eylem çağrısı yapıldı. Eylemlere, torba yasa teklifinin yasalaşması ile birlikte kapatılması gündeme gelebilecek Ekşisözlük, İncisözlük, RedHack ve Zaytung gibi sosyal medya organları da destek verdiğini açıkladı. Sosyal Medya üzerinden örgütlenen gruplar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok büyük ilde bugün saat 18.00’de eylem yapma kararı aldı. Türkiye genelinde yapılması planlanan başlıca eylem yerleri ise “İstanbul İstiklal Caddesi, Ankara Kızılay Meydanı, İzmir Kıbrıs Şehtileri Caddesi, Eskişehir Espark, Bursa Heykel, Antalya Cumhuriyet Meydanı, Mersin Atıf Yılmaz Meydanı, Balıkesir Merkez TÜİK önü, Denizli Candoğan Parkı, Antakya Armutlu” olarak sıralandı. Açıklamada sokağa çıkamayan yurttaşların ise evlerinde ışıklarını söndürmeleri, tencere ve tava çalmaları istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler