Sosyal Medya #Sansürüdurdur sloganıyla Taksim'e çağırıyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışılan torba yasa teklifi içerisinde internete sansür uygulanabilecek maddelerin bulunması sosyal medya dünyasını harekete geçirdi. İncisözlük de 18 ocak Cumartesi günü torba yasaya karşı İstiklal'de yürüyüş çağrısına destek vererek çağrıya katıldı. Ünlü sanatçılar da çektikleri video ile düzenlemeye karşı olduklarını açıkladı

Yayınlanma: 14.01.2014 - 19:17
Abone Ol google-news

İnternete sansür niteliğinde olan ve TBMM'de görüşmelerine devam edilen torba yasaya teklifine karşı tepkiler büyüyor. Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında torba yasa teklifine yönelik çağrılar yapılıyor. Bu kapsamda İncisözlük de düzenlemeye karşı çıkarak 18 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de İstiklal Caddesi'nde yürüyüş çağrısı yaptı. Ayrıca birçok farklı platformdan da toplanma çağrısı yapılıyor.

İnterneti kontrol altına almayı hedefleyen yeni bir yasa teklifinin de içerisinde olduğu bir torba yasanın görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sürüyor. Meclis’teki torba tasarı içine yerleştirilen düzenlemeye göre her bireyin internetteki tüm günlük faaliyetleri yani, hangi siteleri gezdiği, hangi kelimeleri aradığı, sosyal ağlarda neler yaptığı kayda alınacak ve en az 1 en çok 2 yıl saklanacak. Yasa teklifiyle birlikte internet kullanım kurallarındaki temel maddeler, “aile ve çocuk güvenliği” adı altında bir çok sansür işlemine açık hale getireceği dile getiriliyor. Bu nedenle ekşisözlük, incisözlük ve zaytung gibi internet sitelerinin kapatılması gündeme gelebilir. Bu kapsamda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) internet üzerinde tek yetkili kurum haline getiriliyor. Böylelikle TİB, dolayısıyla hükümetin internet üzerindeki"sansür" yetkisi arttırılıyor.

Bu düzenlemelere yönelik Facebook ve Twitter üzerinden "#Sansürüdurdur" hashtag'i ile düzenlemeye karşı tepki gösteriliyor. İncisözlük de bu tepkilere destek vererek 18 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş yapılacağını duyurdu. Duyuruda, "Siyasetçilerin sadece kasetle istifa ettiği ülkemizde, birilerinin çektiği kasetlerin faturası gene internet kullanıcılarına patladı. Devlet kaseti çeken gizli odakları bulamadığı için kasetin yayılmasından sorumlu tuttuğu internet'in fişini çekmeye soyunmuş durumda. Daha önce 15 Mayıs İNTERNETİME DOKUNMA yürüyüşü ile sokaklara dökülüp sansürü engellemeyi başarmıştık. Şimdi yine sıra bizlerde... #SansürüDurdur" denildi. 

Ünlüler de destek veriyor

Aynı organizasyon içerisinde bir de "sansurudurdur.com" adlı bir internet sitesi bilgilendirme amacıyla açıldı. Açılan siteye koyulan videoda aralarında sanatçılar Haluk Levent, Gökçe, Kendi ve Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut gibi isimlerin bulunduğu ünlüler düzenlemeye neden karşı geldiklerini açıklıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler