Samsun Falcon Fest’ten ikinci ev sahipliği

Türkiye’nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivali Falcon Fest, bu yıl ikinci kez Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nda düzenlenecek.

Yayınlanma: 29.06.2018 - 17:23
Abone Ol google-news

Yılın 365 günü, aynı anda 6 farklı branşta ekstrem spor yapmaya olanak sağlayan kanyonda, 4-9 Ağustos tarihleri arasında Kano/Dragon, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, BASE Jump, Slackline/Highline, Kaya Tırmanışı, Trekking ve Dağ Bisikleti branşlarında etkinlikler ekstrem spor hayranlarıyla buluşacak.

 

Falcon Fest bu yıl ikinci kez Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nda 4-9 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivalinde bu yıl Kano/Dragon, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, BASE Jump, Slackline/Highline, Kaya Tırmanışı, Trekking ve Dağ Bisikleti olmak üzere 9 spor dalından her biri alanlarında uzman sporcular bir araya gelerek ekstrem sporlara yönelik etkinlikler ve gösteriler düzenlenecek

 

Etkinlik kapsamında ayrıca 05 Ağustos 2018 tarihinde Türkiye’nin ilk uzun mesafe triatlonu, Samsun Triatlonu da gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında sprint (kısa), olimpik, orta mesafe ve uzun Mesafe olmak üzere dört ayrı disiplinde yarışlar olacak. Samsun Triatlonu’na dokuz ülkeden 350 uluslararası sporcunun katılması bekleniyor. Festival alanında 9 branşın yanı sıra kamp katılımcıları için çeşitli aktiviteler de gerçekleşecek.

 

Samsun’a 100 kilometre uzaklıktaki Vezirköprü’de bulunan Şahinkaya Kanyonu’na araç ile ulaşılabilir. Coğrafik olarak bir yarmavadi olan Şahinkaya Kanyonu, Samsun’un Vezirköprü ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bir doğa harikasıdır. Şahinkaya Kanyonu 4,5 km uzunluğu, ortalama 106 metre su derinliği ve yaklaşık 400 metre duvar yüksekliği ile sadece Samsun’un değil Türkiye’nin turizm değeridir.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler