Kupaya gelene kolay vize

Putin futbolu sevdi

Yayınlanma: 15.07.2018 - 01:09
Abone Ol google-news

Dünya Kupası heyecanı sona ermek üzeneyken bir yandan da taraftarlar ülkelerindeki ailelerine ve arkadaşlarına hediyelikler alıyor.

Futbolseverlerin çoğu geleneksel Rus şapkası olan 'uşanka' ve matruşkayla eve dönerken, bazılarının hediyeliklere bin dolardan fazla para harcadığı iddia ediliyor.

Devlet Başkanı Putin, Dünya Kupası’nın  kapanışı öncesinde Bolşoy Tiyatrosu’nda verilen konser öncesinde Rusya’yı seven taraftarlar için iyi haberler verdi.

Putin “Ülkemize gelen yabancı misafirler birçok kez bir daha Rusya’ya gelmek, ailelerini de buraya getirmek istediklerini söyledi. Rusya’yı seven taraftarlar için vizeleri olabildiğince kolaylaştırmayı düşünecek ve onların ülkemizi tanımaya devam etmesine imkân vereceğiz” dedi.

‘ŞAMPİYONANIN BAŞARILI OLMASINDAN MUTLUYUZ’

Dünya Kupası’na sorumluluk duygusuyla ve kapsamlı şekilde hazırlandık, başarılı geçmesinden, bu şampiyonanın milyonlarca insanı bir araya getirmesinden mutluluk duyuyoruz” diyen Putin, Rusya’nın organizasyon konusundaki çabalarının hem futbolcular hem taraftarlar hem de basın tarafından takdir edildiğini vurguladı.

‘ŞAMPİYONA, RUSYA İLE İLGİLİ ÖNYARGILARI YIKTI’

Putin ayrıca şampiyonanın Rusya ile ilgili önyargılar ve mitleri yıkmasını sağladığını, herkesin Rusya’yı sevdiğini söyledi.

Rus lider Rusya halkının dostluk, işbirliği, iletişim ve ortak projelerle ilgilendiğini de kaydetti.

‘ARTIK DAHA FAZLA DOSTUMUZ VAR’

Putin, şampiyonanın Rusya’da gerçekleştirilmesi kararında etkili olan herkese, FIFA Başkanı Giovanni Infantino’ya kendilerine güvendikleri için teşekkür etti ve “Şampiyona sona eriyor ancak sizle vedalaşmıyoruz. Rusya her zaman eski ve yeni dostlar görmeyi sever. Artık daha fazla dostumuz var. Tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bir sonraki sefere görüşünceye dek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon