CHP'li vekil Gürer milli takım kampını ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dünya Şampiyonasının hazırlıklarını, Niğde Aladağlar Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde sürdüren Serbest Güreş A Milli Takımını ziyaret ederek başarı diledi.

Yayınlanma: 18.08.2018 - 11:46
CHP'li vekil Gürer milli takım kampını ziyaret etti
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Serbest Güreş A Milli Takım kafilesini Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde ziyaret etti. Dünya Şampiyonasına hazırlanan ay-yıldızlı ekibe başarı dileyen Ömer Fethi Gürer, A Milli Takımı Teknik Direktörü İshak İlbayhanov ve koordinatör Yakup Topuz’dan takımın çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

29 Ağustos'a kadar Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdürecek olan milli takım kafilesindeki sporcularla sohbet eden Gürer, millilerimizin  Dünya şampiyonasında altın madalya ile döneceğine inandığını belirtti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, burada yaptığı açıklamada, yüksek rakımı ve temiz havası nedeniyle milli takımlar tarafından tercih edilen Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nin, tüm branşların aynı anda kamp yapabileceği Olimpik Kamp Merkezi haline getirilmesi için girişim başlatılması gerektiğini de vurguladı. 

"TÜRKİYE'DE OLİMPİK KAMP MERKEZİ YOK"

Sporcu ve Teknik heyet ile görüşen CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer, "Ülkemizde ne yazık ki tüm branşların bir arada çalışabileceği bir olimpik merkez dahi yok. Demirkazık’a tüm branşların bir arada hazırlanabileceği“Olimpik Kamp Merkezi” kurulması için tüm şartlar mevcut. Tesisin başarıda büyük önemi olduğu bir gerçek..Niğde Demirkazık Dağ evi farklı branşlar için de önemli bir antreman ve çalışma merkezi. Bu tesisin bir an önce olimpik çalışma olanaklarını sağlayacak kapsamda genişletilmesi sağlanmalı ve ülkemiz olimpik bir kamp merkezine kavuşmalıdır. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda başarıya ulaşmada tesisleşmenin önemine değiniyoruz ama bir olimpik kamp merkezimiz dahi olmadığının sanki farkında değiliz.” dedi. Gürer, ”Dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda başarı ulusça bizleri mutlu kılıyor. İnsamızın sorunlar içinde başarılar ile umutlanmasında bireysel sporun da önemli etkisi var. Güreş ata sporumuz. Profesyonel futbol için sağlanan olanaklar kadar da başta güreş olmak üzere dünyada ses getirecek başarılara ulaşılan her spor dalı daha çok desteklenmeli” dedi.

Ömer Fethi Gürer Serbest Güreş takımımıza başarı dileyerek Azerbaycan’da devam edecek çalışmalar sonunda Dünya Şampiyonası'nda başarılı bir sonuçla döneceklerine inandığını belirtti.
Atletizme Avrupada ses getiren başarılı sonuçlar alındığını belirten Gürer, sporcu ithali yerine 80 milyon nufusa ve önemli genç nufusa sahip ülkemizde her ilinden dünyada derece yapacak sporcular yetişmesinin de olanaklı olduğuna dikkat çekip okullarda bireysel sporların başta güreşin desteklenmesi, özel sektörün de geçmişte kamu kurum kuruluşların da varlığı ile başarılara eren spor branşlarına sporcusu tesisi ile daha çok destek sağlaması, yalnız sponsor olarak değil bünyesinde sportif faaliyetlere daha çok yer açması gerektiğini söyledi.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler