Drift Motorsporları Kulübü'nden çağrı

Drift Motorsporları Kulübü, trafik magandalarının insanların can güvenliğini tehlikeye atarak yaptıkları hareketlerin 'Drift' olarak haberleştirilmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 11.10.2018 - 15:55
Abone Ol google-news

Drift Motorsporları Kulübü, trafik mafandaları ile ilgili haberlerde dirift görsellerinin kullanılmasına tepki gösterdi. Drifti profesyonel olarak yapan kişilerin can güvenliğini temele aldığını belirten kulüp, bu nedenle trafiğe kapalı alan tercih ettiklerini vurguladı. Kulup adına yapılan açıklamada, eğitim almadan ve trafiğe açık alanda insanların can güvenliğini tehlikeye atarak yapılan hareketlerin drift değil 'trafik terörü' olduğu vurgulandı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle: 

"Drift tum dunyada ve ulkemizde de hizla geliserek encok izleyici kitlesine sahip ilgiyle takip edilen adrenalin dolu siradisi bir motor sporudur. 

Ulkemizde de bu heyecan 2006 yilinda drift akademinin kurularak egitim vermesiyle basladi. 2006 ile 2009 yılları arasında Atatürk Olimpiyat stadında yaklaşık 1500 kişiye eğitim verilmiştir. Drifte artan ilgi sonucunda Drifti ülkemizde tanıtmak ve bir motorsporu olarak litaritüre sokmak üzere 2009 yılında Drift Motorsporları Klubü kurulularak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna (TOSFED) kayıt olmuştur. Federasyondan Lisansli organizator klup olarak 2011 den beri egitim, antrenman, gosteri ve ULUSAL yaris APEX MASTER TURKISH DRIFT SERIES olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Yaptigimiz butun faaliyetler GENCLIK SPOR MUDURLUGUNE bagli olarak, ilgili valilik ve devlet kurumlarindan tum yasal izinler alinarak ve TOSFED gozetiminde sporcu lisansli pilotlarimizla profesyonel olarak ULUSAL statude TRAFİĞE KAPALI PİSTLERDE yapilmaktadir. 

Diger motor sporlarinda oldugu gibi driftte yarisan pilotlarin ve izleyicilerin can guvenligi herzaman en on plandadir. Bu amacla uluslararasi drift yaris kurallari esas alinarak klubumuz tarafindan hazirlanan ulusal yaris kurallari, uluslarasi FIA ve ulusal TOSFED genel kurallari cercevesinde guvenlik onlemleri alarak faaliyetlerimizi gerceklestirmekteyiz. 

Tum motorsporlarinda oldugu gibi Driftte de kaza riski bulundugundan can guvenligi maksimum seviyededir. Bu amacla guvenligin saglanmasi icin pistte ve otomobillerde FIA standartlarinda guvenlik onlemleri alinmistir. 

Herhangi bir durumda kimsenin zarar gormemesi icin faliyetlerimizi trafige kapali olarak; otomobillerimiz ve seyircilerimiz arasinda beton ve celik bariyerler bulunan ozel alanlarda yapilmaktadir. Seyircilerin piste girmemesi icin guvenlik elemanlarida ve pistte mudahale icin ayri bir pist ekibimiz bulunmaktadir. Olasi bir olaya aninda mudahale etmek icin ise bu alanda tam donanimli cekici, ambulans ve itfaiyede kendi ekipleri ile hazir bulunmaktadir. 

Araclarimiz sadece yaris ve antrenmanlarda kullanilmak uzere dizayn edilmis olup tamamen trafige kapali ozel alanlarda ve pistlerde kullanilmaktadir.

Bu sporun egitimini almis ve duzenli antrenmanlarini yapan lisansli profesyonel Pilotlarin kullandigi otomobillerde en yuksek ULUSLARASI standartlardaki uretilmis olan FIA homelegasyonlu ekipmanlar kullanilmaktadir. Bu ekipmanlar yaris tipi koltuklar, yanma geciktiricili Nomex yaris tulumu, yaris kaski, yaris eldiveni, yaris ayakkabisi, enaz 4 noktdan bagli yaris emniyet kemeri, arac ici koruyucu celik borulardan olusan guvenlik kafesi, yangin tupu ve elektrik kesici salter sayilabilir. 

Araclarimiz ise tamamen pistte kullanilmaya yonelik olarak hazirlandigindan trafik kullanilmasi mumkun degildir. Otomobillerimizin her yaris oncesi TOSFED teknik komiserler heyeti tarafindan kontrol edilerek yarismasina izin verilmektedir. Ayrica TOSFED tarafindan ULASTIRMA bakanligina bildirilerek yaris araci statusunde her 2 yilda TUV arac muayenesi yapilmaktadir. 

Turkiyenin ilk ve tek ulusal drift yaris serisi Apex masters in anildigi motor sporu bransi olan driftin, sokak ve caddelerde kendini bilmez cahil kisilerce yapilan tehlikeli cambazliklarla ayni ad altinda anilmasi klubumuz ve bu spora gonul vermis kitlemiz tarafindan kesinlikle hos karsilanmamaktadir. Bu kadar emek zaman ve para harcanarak hazirlanilan bu motorsporunun basit bir haberle karalanmasi ise oldukca uzucudur. 

Sizlerin bu konuda gerekli hassasiyeti gostereceginize inaniyoruz. Amacimiz nispeten diger motorsporlari bransalarina gore maddi olarak yapilmasi daha kolay bu sporun yayginlasarak genclerin icindeki hiz ve yaris tutkusunu daha bilincli ve emniyetli sekilde yapilmasini saglamaktir. Sizlerinde bu konuda bizlere tam destek vererek yayinlanan haberlerinizde drift adi ile hic bagdasmayan tehlikeli cahil ve bilincsizce yapilan bu hareketlerin bu spor adi yerine TRAFİK TERÖRÜ adı altında yayinlamanizdir. Ayrıca yaptığımız yaris ve antrenmanlarimiza katilarak elde edeceginiz goruntulerle genclerimizi dogru olarak yonlendirmenizdir. Bu tarz magazin icerigi olan haberleri yayinlamaniz durumunda ise bu motorsporlari bransinin adini kullanmamanizi rica ediyoruz. Cunku bu sporu yapan ve izleyen kitleye yapilan buyuk bir karalama ve haksizlikdir. 

Bu tur haberler kitleler uzerinde olumsuz etki yaratacagindan bu motorsporunun gelisimi zorlastiracagi bir gercektir.  

Sizlerin bu konuda gerekli hassasiyeti gostererek dogru ve bilincli haberler yaparak kitleleri dogru yonlendireceginize inaniyoruz."

Drift Motorsporları Kulübü Yönetimi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler