Amedspor'a saldırı Meclis gündeminde

Halkların Demkoratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Amedspor'un Sakarya deplasmanında saldırıya uğramasını, soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 12:25
Abone Ol google-news

<video:1111078>

Halkların Demkoratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle, önerge verdi. Önergesinde, her iki takımın başkanlarının açıklamalarına yer veren Aydeniz "Amedspor Başkanı Nurullah Edemen’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada maçtan önce stadyumda bulunan iki skorboardda Sur ve Cizre’deki çatışma görüntülerinin 'Ölürüm Türkiyem' marşının verildiğini belirtmiştir. Basına yansıyan görüntülerde bunu desteklemektedir" dedi.

Sakaryaspor başkanı Cevat Ekşi'nin, basında yer alan "Herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı, stattaki videonun da yeni olmadığı ve bir buçuk senedir her maç öncesi de gösterildiği" şeklindeki sözleri ile "soyunma odasında da kendi hocaları ve oradaki güvenlik güçleri arasında bir itişme olduğu, herhangi bir sıkıntı olmadığı, maç bitiminde tribünlerden bir iki pet şişe atıldığı ve yaşananların sadece bu kadar olduğu" açıklamasını da hatırlatan Aydeniz, Soylu'nun yanıtlamasını talep ettiği soruları da şöyle sıraladı:

"Amedspor ile Sakaryaspor futbol karşılaşmasına yaşanan olaylara dair herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Spor karşılaşmalarında bu tarz siyasi vurguların ön planda olduğu görüntülerin olması yasal mı? Sakaryaspor başkanı Cevat Ekşi bu videoların bir buçuk yıldır gösterildiğini belirtiyor. Bununla ilgili bir araştırmanız olacak mı? Bunu kamuoyuyla paylaşacak mısınız? Sakaryaspor başkanı Cevat Ekşi’nin açıklamasında bu yaşanan olayın Amedspor yöneticileri ve güvenlik güçleri arasında yaşandığını belirtmiştir. Tarafınıza bununla ilgili bir bilgi aktarıldı mı? Güvenlik güçlerinin bir spor kulübü yöneticilerine müdahale etme sebebi nedir? Özelde Amedspora karşı son yıllarda yapılan bu ırkçı saldırıların sebebi nedir?"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler