Daçka İstanbul’da kazandı

Turkish Airlines Euroleague'de Darüşşafaka Tekfen evinde Buducnost'u 71-63 mağlup etti.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

Turkish Airlines EuroLeague 2. hafta mücadelesinde Darüşşafaka, Buducnost Voli'yi Volkswagen Arena'da konuk etti.

Maçın ilk bölümünde Darüşşafaka, Oğuz Savaş ile etkili oldu. Buna karşın Buducnost Earl Clark ile sayılar buldu. İlk çeyrekte farkı yaratan ise dış atış yüzdeleriydi. Buducnost 6 üçlük atışında 5 isabet bulurken, Daçka 4 atıştan da yararlanamadı. Adriyatik temsilcisi ilk çeyreği 14-25 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Doğuş Özdemiroğlu'nun kenardan getirdiği enerjiyle fırtına gibi başlayan Darüşşafaka, üçlük isabetleri de bulmaya başlayınca momentumu tamamen eline aldı ve ilk 7 dakika rakibine sayı şansı tanımazken, 17-0'lık seri yakalamış oldu. Üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar sürdüren Daçka, devrede soyunma odasına 39-35 önde girdi.

Üçüncü çeyrek iki ekibin de karşılıklı basketleriyle başlarken, Daçka bitime 4:52 kala gelen TV molasına 43-49 önde girdi. Çeyreğin ikinci bölümünde Jeremy Evans ile skor üretimini sürdüren Darüşşafaka, son çeyreğe 53-49 üstün girmeyi başardı.

Son çeyrekte hücumda sayı bulmakta zorlanan Daçka, Buducnost'un 9-2'lik serisini engelleyemedi ve 3. dakika sonunda 55-58 geriye düştü. Mola alan Daçka, sahaya daha dirençli döndü ve Peiners'in önderliğinde 11-4'lük seriyle son dakikaya girilirken skorda 66-62 öne geçti. Kalan sürede Buducnost'un faul hakkını kullanmasıyla çizgiye gelen ve burada da hata yapmayan Daçka, mücadeleden 71-63'lük skorla galip ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler