Doping tesbitinde yeni dönem

Almanya'nın Köln kenti ve Rusya'nın başkenti Moskova'daki doping analiz laboratuvarlarının yetkilileri, geliştirdikleri yeni yöntemle daha önce negatif çıkan doping numunelerinin test sonuçlarınının, pozitif çıktığını bildirdiler.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 17:27
Abone Ol google-news

Moskova laboratuvarının başındaki Grigory Rodchenko, Alman ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, inceleme yaptıkları yeni metotla daha önce negatif çıkan 100'den fazla doping analizinin, pozitif olarak değerlendirildiğini belirtti. Rodchenko, yeni ölçüme göre, maddenin kullanılmasından sonra tespit edilme süresinin, 6 aydan fazla olduğunu tahmin ettiklerini bildirerek, "Mesela 2013 Atletizm Dünya Şampiyonası'nda yarışma öncesi alınan idrar numunelerinde, 'oral-turinabol' maddesinin izlerine rastladık" dedi.

Yeni yöntemle "stanozolol" maddesinin, daha önce bulunamadığı yüzlerce numunede tespit edildiğini açıklayan Köln laboratuvarı analisti Hans Geyer ise "Bu yeni yöntemle daha önce yapılmış büyük sportif etkinliklerde alınan örnekler üzerinde testler yapmak mantıklı olacaktır. Doping riskinin yüksek olduğu spor dallarında yeni bulgulara rastlamamız artık mümkün" diye konuştu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Sağlık Komisyonu Başkanı Arne Ljungqvist de sonuçların şaşırtıcı olduğunu ifade ederek, "Sonuçlar, olimpiyatlarda mücadele eden sporcuların, kan ve idrar örneklerini tekrar kontrol etmemiz gerektiğini gösterdi" değerlendirmesini yaptı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler