Kobe 10 gün içinde dönebilir

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın sakatlığı yüzünden yaklaşık 7 aydır parkelerden uzak kalan yıldız oyuncusu Kobe Bryant, 10 gün içinde basketbola dönme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 17:15
Abone Ol google-news

Nisan ayında Golden State Warriors'a karşı oynadığı maçta aşil tendonunun yırtılmasının ardından cumartesi günü ilk defa takımla antrenmanlara başlayan Kobe Bryant, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliğinin (FIBA) internet sitesinde yer alan açıklamasında, eskiden yaptığı bazı hareketleri şu an yapamasa da bunun için endişelenmediğini ve şimdilik işleri akışına bıraktığını ifade etti.

Şu an için eskiden yaptığı hareketleri yapmasının mümkün olmadığını belirten 35 yaşındaki Bryant, "Limitlerinizi bilmeli, kendinize ve yeteneklerinize karşı dürüst olmalısınız" diye konuştu.

NBA kariyerinde 17 sezonu geride bırakan Bryant, "Lakers'ın kasım ayında kalan 5 maçından birinde sahalara dönmen mümkün mü" sorusuna, "Evet, evet dönebilirim" yanıtını verdi.

Bryant, Lakers'ın, Minnesota Timberwolves'a yenildiği karşılaşmada, sırtı ve diz ardı kirişinde yaşadığı sakatlık yüzünden en az bir hafta daha sahalardan uzak kalacak takım arkadaşı Steve Nash ile sakatlık süreci boyunca çok yakın olduklarını da söyledi.

Lakers Başantrenörü Mike D'Antoni ise Bryant'ın antremanlarda eski haline dönmeye başladığını anlatarak, "Nisandan bu yana oynamamasına rağmen oldukça iyi görünüyor. Neden olduğunu bilmiyorum ama beni şaşırtmayı başardı. Antrenmanda oldukça hareketliydi. Biraz paslanmış olabilir ama yine de iyiydi" dedi.

Ligde oynadığı 12 maçta 5 galibiyet alabilen Lakers, 23 Kasım'da TSİ 05.30'da Golden State Warriors ile karşılaşacak.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon