FIFA'nın kararı, Barcelonalıları kızdırdı

FIFA Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'nün oy kullanma tarihinin uzatılması ve isteyenlerin kullandıkları oyları değiştirmesine müsade edilmesi, ''Messi'ye karşı bir adım'' olduğu gerekçesiyle eleştirildi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 18:12
Abone Ol google-news

FIFA, her yıl en iyi oyuncuya verilen ve futbol dünyasının en prestijli ödülü olarak bilinen Altın Top Ödülü'nün normalde 15 Kasım'da sona ermesi beklenen oylama tarihini 29 Kasım'a kadar uzatırken, "Katalan" basını bu kararın ''Ronaldo'nun ödülü kazanması için alındığını ve FIFA'ya prestij kaybettirdiğini'' savundu.

La Vanguardia Sport ve El Mundo Deportivo gazeteleri, Altın Top Ödülü'ne ilişkin aldığı yeni kararları ''skandal'' olarak niteledi. Haberlerde, Ronaldo'nun Portekiz Milli Takımı dahil 2013 yılında attığı 66 gol ile kulüpsel ve bireysel bazda hiçbir başarı kazanamadığı vurgulandı.

Barcelona Başkanı Sandro Rosell, konu hakkında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Eğer oy kullananlar herhangi bir baskıya uğramazsa, Altın Top Ödülü'nü Messi kazanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'daki milli takımların teknik direktörleri ve takım kaptanlarının oyları ile belli olan FIFA Altın Top Ödülü'nün son senelerde olduğu gibi bu sene de Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo arasında geçeceği tahmin ediliyor.

 

Messi, Altın Ayakkabı ödülünü aldı

Öte yandan, geçen sezon La Liga'da 46 gol atan Arjantinli Lionel Messi, ''Altın Ayakkabı'' ödülünü aldı. Avrupa liglerinde en çok gol atan oyuncuya verilen bu ödülü kariyerinde 3. kez kazanan Messi, ''Çok güzel bir ödül ve bunu tüm takıma ve kötü günlerimde beni destekleyenlere adıyorum'' dedi.

Altın Ayakkabı ödülünü kendisi için bir hedef olarak görmediğini kaydeden Messi, ''Asla hedefim olmadı. Ne iyi olduğumda ne de şu an. Benim şu andaki hedefim iyi bir şekilde sahalara dönmek" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler