CHP'den Fikret Orman ve Çarşı'ya ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Beşiktaş Spor Kulübü ve Çarşı taraftar grubunu ziyaret etti.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 16:47
CHP'den Fikret Orman ve Çarşı'ya ziyaret
Abone Ol google-news

 

 

Önceki günlerde Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüplerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'ı Vodafone Park'ta, Beşiktaş Çarşı Grubu'nu da Beşiktaş Çarşı'da ziyaret etti.

Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, “Beşiktaş Spor Kulübü, 115 yıldır başarıdan başarıya koşan köklü bir çınarımızdır. Taraftarıyla, sporcusuyla, yönetimiyle, elde ettiği büyük başarılarıyla, Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.” dedi.

Çarşı taraftar grubunu da ziyaret eden Kaya, ”Bugün Beşiktaş sokaklarında dolaştığımızda, siyah-beyaz renklerin tüm köşe başlarına sindiğini, 7’den 70’e herkesin Beşiktaş aşkıyla dolduğuna şahitlik ediyoruz. Bir taraftar grubundan fazlası olan Çarşı’nın kabına sığmayan ruhunu hissediyoruz. Tribünlerin duyarlılığı konusunda Çarşı grubunun hakkını teslim etmek gerek.” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerin amatör spor kulüplerinin tesis, altyapı, ulaşım, konaklama gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olduğunu söyleyen Kaya, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kaynaklarını, bir partinin gençlik kollarından oluşturulan yapay bir kulübe değil, İstanbul’un kılcal damarlarına yayılmış, semtlerinin tüm renklerini taşıyan, gerçek İstanbul takımlarına kullanacak.” diye konuştu.

Kaya, “Rekabet ne kadar çetin olursa olsun, spor dostluk ve kardeşliktir. Ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde, spor kulüplerimize ve özellikle de taraftarlarımıza büyük görevler düşüyor. Renklerin kardeşliği sayesinde, toplumsal gerilimin azalacağına, toplumun ihtiyacı olan huzura sporun da katkı sunacağına inanıyoruz.” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın açıklaması;

Beşiktaş Spor Kulübü, 115 yıldır başarıdan başarıya koşan köklü bir çınarımızdır. Taraftarıyla, sporcusuyla, yönetimiyle, elde ettiği büyük başarılarıyla, Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.

Bugün Beşiktaş sokaklarında dolaştığımızda, siyah-beyaz renklerin tüm köşe başlarına sindiğini, 7’den 70’e herkesin Beşiktaş aşkıyla dolduğuna şahitlik ediyoruz. Bir taraftar grubundan fazlası olan Çarşı’nın kabına sığmayan ruhunu hissediyoruz. Tribünlerin duyarlılığı konusunda Çarşı grubunun hakkını teslim etmek gerek.

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik bunalımın büyük kulüplerimiz için de sancılı olduğunun farkındayız. Yüksek borçlarla kulüpleri ayakta tutmaya çalışan yöneticilerin gösterdiği özveriyi görüyoruz. Spor kulüpleri; oyuncusu, teknik kadrosu, seyircisiyle, ortak acıları, sevinçleri olan büyük camialardır. Spor kulüplerimizin borçlarının ödenmesi konusunda, makul yapılandırmalar ile bir çözüm bulunması gerekiyor.

CHP olarak yerel yönetimlerimizle spora ve spor kulüplerine destek olmayı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerimiz, il ve ilçelerdeki amatör spor kulüplerinin tesis, altyapı, ulaşım ve konaklama gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük duyarlılık gösteriyor. Amatör sporcularımıza destek oluyor. Desteklerimiz önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kaynaklarını, bir partinin gençlik kollarından oluşturulan yapay bir kulübe değil, İstanbul’un kılcal damarlarına yayılmış, semtlerinin tüm renklerini taşıyan, gerçek İstanbul takımlarına kullanacak.

Rekabet ne kadar çetin olursa olsun, spor dostluk ve kardeşliktir. Ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde, spor kulüplerimize ve özellikle de taraftarlarımıza büyük görevler düşüyor. Renklerin kardeşliği sayesinde, toplumsal gerilimin azalacağına, toplumun ihtiyacı olan huzura sporun da katkı sunacağına inanıyoruz.

Ziyarete CHP İl başkan yardımcısı ve spor kurulu üyesi Erdal Yolcu, Beşiktaş İlçe başkanı Burak Tanışık, başkan yardımcısı Burak Kurtar ve CHP İstanbul Spor Komisyonu üyeleri katıldı.

Ziyaretin ardından Yıldırım Kaya ve CHP üyeleri, Çarşı üyeleri ile buluşup sıkıntılarını dinledi. Bu ziyarete Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç da katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler