Adaletspor Cumhurbaşkanlığı’na hükmen galip

Türk futbolu, Süper Lig’in ‘yakın korumadaki’ markası BaşakşehirFK ile uğraşadursun, geçen hafta Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Spor adı ile bir kulübün kurulduğu haberi gündeme bomba gibi düştü.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

Zamanlama da manidardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TRT’de katıldığı bir programda, lider Başakşehir’i överek “İyi gidiyorlar, bu takımı ben kurmuştum “ dediği günün tam ertesinde birileri Cumhurbaşkanlığı Spor adı altında Ankara 2. Amatör Küme’ye katılmak için başvuruda bulunmuştu. Futbol camiası önce bu durumu “şaka” sandı.

Acaba Zaytung haberi miydi?
Öyle ya, Galatasaraylısından Fenerbahçelisine, Beşiktaşlısından Trabzonsporlusuna, herkes BaşakşehirFK’yı “Siyaset hiç bu kadar taraf tutmamıştı” diyerek eleştirirken, nereden çıkmıştı bu Cumhurbaşkanlığı Spor!

Araştırıldı, bakıldı, şaka değildi. Gerçekten Cumhurbaşkanlığı Spor adı altında bir kulüp dernekler yasası statüsünde yaşama geçmiş, hatta kuruluş için Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’na başvuru yapılmış, Ankara Amatör Kulüpler Federasyonu da bu ekibi, en alt lig sayılan 2. Amatör Küme 4. gruba almıştı. Adres de “Beştepe-Ankara” olarak gösterilmişti.
Maçlar Mart ayıda başlayacak, Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü, aralarında Adaletspor, T.A.İ. Spor, Ankara Performans, Balgatspor, TED Ankara Kolejliler gibi ekiplerle 1. Amatör Küme’ye çıkma mücadelesi verecekti.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve TFF de haberi ‘biraz da çekinerek’ doğrulayacak, hatta Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde yaptığınız aramada karşınıza, “018262” kulüp koduyla Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu logo olarak kullanan kulüp karşınıza çıkacaktı.
Ne var ki, aradan 1 gün bile geçmeden, bir yalanlama furyası esti. Bazı basın organlarında yer alan haberde “Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü kuruldu” başlıklı iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor, Beştepe’ye yakın kaynaklar, “Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü” adıyla bir kulübün kurulduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildiriyordu. Eş zamanlı olarak TFF de, sitesinden kulübün adını sildi. Bir gün önce TFF sitesindeki linkten kulübün künyesine ulaşan sporseverler, ertesi gün, boş bir sayfayla arşı karşıya kalıyorlardı.

Adalet hükmen galip
Oysa, birileri bu kulübün başvurusunu yapmış, Cumhurbaşkanlığı forsunu logo haline getirmiş, Ankara 2.Amatör küme 4. gruba kaydını yaptırıp, fikstür çekimine bile girmişti. Ama, “birileri”, nedendir bilinmez, kulübü daha sahaya çıkmadan kapatıverdi. Böylelikle Adaletspor da, TED Kolejliler de, Balgat ve diğerleri de sahaya çıkmadan, “masada” kazanmışlardı Cumhurbaşkanlığı Spor maçını. Hükmen galiptiler Beştepe’ye! Üstelik ne garip tesadüftür ki kağıt üzerinde kalan fikstürde Beştepe’nin rakibi Adaletspor’du!

Tepkiden çekindiler
Konu hassas olduğu için, duyumlar da, ‘duyulduğu yerde’ kaldı. Örneğin, takımın antrenmanlarını Beştepe’deki Saray sınırları içinde yapacaktı. İlk duyum, Saray’daki futbol meraklısı personelin oynayacağı, ancak Osmanlıspor dahil Ankara’daki kalburüstü takımların alt yapılarındaki yetenekli isimlerin bu takıma transfer olacakları yolundaydı. Bir başka duyum ise Gökçekler’in çekilmesinin ardından sahipsiz kalan Osmanlıspor’un isim hakkının İBB-BaşakşehirFK örneğinde olduğu gibi el değiştireceği, böylelikle direkt profesyonel lige çıkacağı yolundaydı. Ne var ki, şöyle bir çekince de oluştu, “Cumhurbaşkanlığı Spor’u kuranlar arasında: “Yarın öbür gün lige katılırız, adımız dolayısıyla başarılı olmak isteriz, rakip takım taraftarları ya bize ‘en masum şekilde bile olsa küfür ederse ne olur?”

Söyleyelim ne olacağını. Eğer sahadaki Cumhurbakanlığı Spor’a biri bırakın ağır hakareti, mizahi yollu gönderme bile bulunsa, maçın güvenliğinden sorumla emniyet müdürü o gün tribündeki binlerce kişi hakkında işlem yapabilir! Alın başına derdi...
İşin şakası bir yana benzeri krizler Osmanlıspor maçlarında dönem dönem yaşanıyor. Başkent ekibinin özellikle sıkıntılı deplasmanlarda, “İmparatorluk” üzerinden yemedik hakaret kalmıyor. Garip olanı küfür edenlerin çoğu da “Osmanlı” sempatizanı ama işin içine futbol girince sporseverler tüm değerlerini bir yana bırakabiliyorlar!
Evet, görüldüğü gibi kimin ortaya attığı - henüz - bilinmeyen bir fikirdi Cumhurbaşkanlığı Spor, kağıt üzerinde kaldı, sahaya çıkamadan arşivin tozlu raflarının arasında kaldı. İyi mi oldu, kötü mü bilinmez, ama önümüzde yaşanmış ve yaşanan bir Başakşehir örneği varken, üstelik ülkede futbolu yönetenler durumdan vaziyet çıkaran” kraldan çok kralcı pozisyonundayken, Türkiye, “Ya ya şa şa Beştepe Beştepe çok yaşa” tezahüratlarını kolay kolay sindiremezdi sahalarımızda!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler