Daum: Herkes gördü, takımımız yaşıyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum Kasımpaşa maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 22:50
Abone Ol google-news

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum şöyle konuştu: "Takımımız bugün gerçekten karakter gösterdi. Mücadele açısından gerçekten çok koştular tebrik ediyorum. Herkes de gördü gerçekten takımımız yaşıyor. Her iki takımın da gol pozisyonları vardı. Frey'in iyi bir kurtarışı var. Biz de sonuca gitme adına biraz daha net pasları bulsaydık golü bulabilirdik. Şunu gerçekten söylemek istiyorum, taraftarlarımız bizi son saniyeye kadar desteklediler. Biraz daha şansımız olsaydı, Batuhan'ın pozisyonunda Musa daha iyi çıkarsaydı golü bulup galip gelebilirdik. Kendi sahamızda hedefimiz her zaman galip gelmek. O yüzden 1 puandan fazlasını istemiştik. Rakibe baktığımız zaman büyük bir özgüvenle geldiler. Onları da küçümsememek gerekiyor. Böyle rakiplere karşı pas yüzdeniz daha yüksek olmanız gerekiyor. Gol pozisyonlarını yaratıp sonuca gitmelisiniz. Puan cetveline baktığınız zaman 1 puan bize az geldi. İki mağlubiyetten sonra önemli olan burada kesinlikle müsabakayı kaybetmemek."

 

'Benim için saygı önemli'

Batalla ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Daum, "Daum veya Batalla önemli değil, önemli olan Bursaspor. Böyle önemli bir maç öncesinde böyle bir kararı üzüntüyle karşıladık. Son 2 gündür Batalla ile görüşmedim o yüzden sebebini de anlamış değilim. Daha birkaç gün önce Batalla, babası ve menajeriyle görüştük. Batalla'nın Bursaspor'dan ayrılacağına dair en ufak kelime dahi geçmedi. Basın toplantılarında Batalla hakkında konuşurken her zaman saygı ile konuşmuşumdur. Bunu da devam ettireceğim. Bursaspor Batalla ile mukavelesi bitmemesine rağmen 2017 tarihine kadar uzatmıştır. Bunun nedeni de uzun yıllar çalışmak istememizdir. Batalla'yı en önemli futbolcularımızdan gördüm ve kaptanımızdı. Batalla 11 müsabakada 90 dakika futbol oynamıştır. Bu müsabaka için de onu hazırladım ve ilk 11'de olacaktı. Benim için saygı çok önemlidir. 2 gün önce Batalla bırakacağını açıkladı şimdi farklı bir kararla pazartesi günü döneceğini söylüyor. Ben bu spekülasyonlara katılmak istemiyorum. Katılırsam bu konuda saygısızlık yapmış olurum" dedi.

 

'Bu benim görevim'

'Batalla ile aranızda neler yaşandı?' sorusunu Daum şöyle yanıtladı: "Benim isteğim Batalla ile birlikte bunu konuşmak. 2 veya 3'üncü şahıslarla değil. Birebir bu konuyu konuşmak isterdim. Ama şunu açık söyleyeceğim, benim teknik direktör olarak her futbolcuyu müsabaka sonrasında idmandaki ve maçtaki durumunu söylemek durumdayım. Zaman zaman iyi yapılan işler konuşulur. Zaman zaman da yanlışları düzeltmek için bazı şeyleri anlatmak durumundayım. Benim görevim Bursaspor'a hizmet etmek. Bu analizi yaptığım zaman kağıda yazıp takımla öyle görüşüyorum. Önümüzdeki müsabakalarda da aynısını yapacağım. Doğru yaptığı işte destekleyeceğim, doğru yapmadığı işlerde de uyaracağım. Bu da teknik direktörün en önemli görevlerinden bir tanesi."

 

'Belki yarın üçüncü bir karar alacak'

'Batalla özür dilerse affedecek misiniz?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Bugün burada olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Pazartesi günü gelecek belki de farklı bir durum ortaya çıkacak. Ne diyeyim? Nedenlerini dinlemem lazım. Kendisi karar aldı, gideceğim dedi. İkinci kararı da, geleceğim yönünde. Belki de yarın üçüncü bir kararı olacak. Kendisini anlatma durumunda olan kişi ne ben ne de başkan, sadece Batalla. Ben söylesem spekülasyon olur" diye yanıtladı.

 

Şamil: Bursaspor'u layık olduğu yere getireceğiz

Bursaspor'un başarılı oyuncusu Şamil Kasımpaşa maçıyla ilgili şunları söyledi: "Bugün kendi evimizde iki mağlubiyetin ardından 1 puan aldık. Mücadele ve takım ruhu açısından iyi bir performans sergiledik. Gerçekten üst seviyede taraftarımız destek verdi. Bu mücadeleyle onların desteğiyle Bursaspor'u layık olduğu yerlere getireceğiz."

Şamil, Batalla ile ilgili yöneltilen soruya ise, "Biz bir aileyiz. Aile içinde her zaman ufak tefek sorunlar olabilir. Batalla bizim arkadaşımız. Kendisi geldikten sonra konuşulacaktır. Konuşulur, ondan sonra devam edilir. Kendiniz sahada performansı gördünüz o yüzden bir şey söylemeye gerek yok" yanıtını verdi.

 

Frey: 1 puan almak da iyi

Bursaspor'un tecrübeli eldiveni Sebastien Frey ise şu değerlendirmede bulundu: "Maça çok iyi başladık ve ilk golü bulduk. Takım elinden gelen herşeyi sahada gösterdi. İlk yarıda golü yemeseydik bu maçı kesinlikle kazanırdık. Takım devamlı savaştı. Herkes performansını gösterdi. 1 puan almak da iyi bir sonuç. Kaybetmek de vardı. 1 puana seviniyoruz."

Batalla ile ilgili soruya ise Frey, "Batalla'yı bekliyoruz. Takımın en iyi oyuncusu. Maçtan önce beni aradı ve arkadaşlarıma bol şans dilememi istedi. Başarılar diledi. O çok iyi bir oyuncu. Onu bekliyoruz. Kendisini herkes tanıyor. Buraya gelip kendisini affettireceğine inanıyorum" cevabını verdi.

 

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arvaladze: Sonuç mutsuz etmedi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arvaladze maç sonrası şöyle konuştu: "Güzel maç oldu. Bizim için çok önemli 1 puanı aldık. Çalıştığımız pozisyonlar da oldu. Her zaman istediğimiz olmuyor. Birkaç pozisyona girdik ama atamadık. Sanki ilk golü atan kanacak gibiydi, ama beraberlikle tamamlandı. İkinci yarı biraz daha top tutmak istedik. Her zaman istediğimiz olmuyor. Bu sonuç beni mutsuz etmedi. Zor bir deplasman. Saha ve seyirci çok iyiydi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler