Fenerbahçe'de Ersun Yanal etkisi

Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte bazı oyuncuların artan performansı istatistiklere de yansıdı.

Yayınlanma: 30.03.2019 - 08:00
Fenerbahçe'de Ersun Yanal etkisi
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle birlikte bazı oyuncuların artan performansı istatistiklere de yansıdı. Ayrıca sakatlık önleyici çalışmalarla birlikte sakatlık sayısında ciddi bir düşüş gözlendi. Bunda ön plana çıkan faktör ise “Kreatin Kinaz Testi” oldu. Bu sayede oyuncuların kanındaki değerlere göre futbolcuların sakatlanmasına yol açmayacak bir antrenman programı uygulanıyor. Sarı-Lacivertli takımda Yanal’ın olmadığı dönemdeki 1 ile 15. haftalar arasında 28 sakatlık yaşandı. Ersun Yanal’ın gelişiyle 16 ile 26. hafta arasında Fenerbahçe’de 9 futbolcu sakatlandı. Yine 1 ile 15. haftalar arasında futbolcular sakatlıkları nedeniyle toplam 430 antrenmanı kaçırdı. Bu rakam Yanal’ın gelişiyle 16 ile 26. hafta arasındaki dönemde 116’ya düştü. Bahsedilen dönemlerde bireysel açıdan performansında ciddi artış görülen isimler arasında Hasan Ali Kaldırım, Isla, Soldado, Mehmet Ekici ve Mehmet Topal oldu. 5 futbolcunun, 1 ile 15. haftalar arasındaki gol, asist, toplam isabetli pas, 3, bölgede isabetli pas, rakipten kazanılan top, şut gibi istatistikleri Ersun Yanal’ın takımın başında olduğu 16-26. haftalar arasında gözle görülür şekilde arttı.

“Şenlik havasında olsun”

2 yıl önce İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Final Four’da Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götüren Fenerbahçe Beko, bu sene yine büyük favori. Haftalardır liderliği kaptırmayan ve son maçından önce bu yerini garantileyen Sarı-Lacivertliler aynı zamanda bu sezon kendi evlerinde hiç yenilmediler. 5 Nisan’da Ülker Sports Arena’da oynanacak Maccabi Fox Tel Aviv maçı bir şölen havasında geçecek. Fenerbahçe bu karşılaşmayı kaybetmezse sezonu evinde yenilgisiz tamamlamış olacak. Görünen o ki Fenerbahçe Beko, Obrodovic’le çok büyük başarılara imza atıyor. Rakiplerin korkulu rüyası olduk. Sırp Hoca’yı konuşmaya gerek yok. Tartışmasız Avrupa’nın en iyisi. İyi ki Fenerbahçe’yi tercihlemiş. Herkes bizi konuşuyorsa en büyük pay onun.
Zeljko Obradovic, AX Armani Exchange Olimpia Milan maçının ardından yaptığı açıklamalarda, “Oynama şekillerinden dolayı oyuncuları tebrik ediyorum. Önemli oyuncuların eksikliğinde farklı bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyordu. Milano hücum açısından kaliteli bir takım ve biz de bunu düşünerek çalıştık. Genel olarak maçı kontrol ettik. Onların atışları vardı ama hücum açısından daha iyiydik, kontrol ettik ve akıllıca oynadık. Normal sezonda tüm yaptıkları için oyuncularıma teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Şu anda sağlıklı bir şekilde Play-Offlara hazırlanmamız gerekiyor. Tüm oyunculardan güzel katkı aldık. Son maçımız olan Maccabi’ye karşı bir şenlik olmasını istiyorum. Herkesi bu maça davet ediyorum” dedi.

Avrupa’da başka takım yok
Sırp basketbolcu Nikola Kalinic, ülkesinde yayın yapan “Sport Klub” internet sitesine konuştu. Kalinic, hedefleri, kariyer planları ve Sarı-Lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic hakkındaki görüşlerini paylaştı. 28 yaşındaki oyuncu, kariyerinin sonuna kadar Fenerbahçe’de kalacağını düşünmediğini belirterek, “Ben maceracı bir ruha sahibim ve yeni şeyler keşfetmek isterim. Şunun da altını çizmeliyim ki burada hiçbir eksiğimiz yok. Kulüp ve organizasyon mükemmel. Aslında takımımı değiştirmek için bir nedenim yok. Sadece maceracı ruhumdan dolayı böyle bir şey olabilir. Başantrenör Zeljko Obradovic onca kupa kazanmasına rağmen hâlâ yeni eğilimleri araştırıyor, yeni yetenekleri keşfediyor. NBA izliyor, değişimleri takip ediyor. Basketbolun ne kadar hızlı evrim geçirdiğine tanıklık ediyoruz. Zeljko da değişme isteğine sahip biri” değerlendirmesinde bulundu. Fenerbahçe Beko’da Milano’ya karşı sahanın yıldızı ise küçük dev adam Bobby Dixon oldu. ABD’li oyuncu 23 sayı, 5 asist, 4 ribaunt’la oynadı ve medyanın sorularını yanıtlarken “Bu oyunun yaşı yok” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler