Toprak kortta şölen

Sezonun ikinci Grand Slam Turnuvası başlıyor. 14 gün boyunca tenisseverlere büyük keyif yaşatacak Roland Garros’un (Fransa Açık) ana mücadeleleri saat 12.00’de yapılacak. İlki 1891’de düzenlenen turnuva, tenis sezonunda düzenlenen 4 Grand Slam’den toprak zeminde oynanan tek arena olarak dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 23:38
Abone Ol google-news

Adını Akdeniz’i geçerken uçak kazası yaşan tenisçi 1. Dünya Savaşı pilotundan alan köklü turnuvayı bugüne dek en çok kazanan isim, erkeklerde İspanyol tenisçi Rafael Nadal. 2018’de de organizasyonu şampiyon tamamlayan Nadal, bir kez daha toprak kortun tek hâkimi olduğunu göstermeye çalışacak. Kadınlarda ise turnuva tarihinin en çok kazanan ismi Amerikalı efsane tenisçi Christine Evert. Fransa Açık maçları, Roland Garros Stadyumu kortlarında oynanıyor. Maçlar; Philippe Chatrier Kortu, Suzanne Lenglen Kortu ve 1. Kort olmak üzere üç kortta. En büyük kort olan Philippe Chatrier Kortu 14 bin 840 seyirci kapasitesine sahip.

 

Son şampiyonlar iddialı
Roland Garros 2018’de erkeklerde Rafael Nadal, kadınlarda ise Simona Halep sonuca ulaşmıştı. Çektiği görece kolay kurayla ve toprak korttaki hâkimiyetiyle Nadal yine rakiplerinden bir adım önde gözüküyor. Roland Garros’tan önce düzenlenen son Masters turnuvasını Roma’da kazanan İspanyol tenisçi, Fransa Açık’a son derece moralli geliyor. Toprak kortun tarihteki en büyük ismi olarak gösterilen Nadal; Federer, Djokovic ve Thiem gibi rakiplerini alt etmeye çalışacak.

Kadınlarda son şampiyon Simona Halep’in turnuvaya formda geldiğini söyleyebiliriz. Mutua Madrid Açık 2019’da final oynama başarısı gösteren Rumen tenisçi, unvanını korumaya çalışacak. Halep’i zorlayacak isimler ise dünya 1 numarası Naomi Osaka ve Serena Williams. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler