Uzun süre sonra bir ilk... Fenerbahçe santrforuyla maç kazandı

İlerideki haftaların ne getireceğini bilmek imkansız. Muriqi Fenerbahçe'nin gol sorununa merhem olacak mı bilemeyiz? Ancak şunu söyleyebiliriz... Bursaspor ile yaptığı hazırlık maçında Fenerbahçe uzun süre sonra santrfor katkısıyla maç kazandı.

Yayınlanma: 20.07.2019 - 13:37
Abone Ol google-news

Van Persie, Fernandao, Soldado, Jansen, Slimani... Fenerbahçe son şampiyon olduğu 2013-2014 sezonundan sonra gelen santrforlar oldu. Sarı-lacivertliler dünyaca ünlü bu isimlerin hiç birinden memnun kalmadı. Ne uçan Hollandalı 'Van Persie, ne Türkiye gol kralı Fernandao, Ne İspanyol milli oyuncu Soldado ne de Premier Lig'den büyük ümitlerle getirilen Hollandalı Jansen ve Cezayirli Slimani eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı. 

Bu oyuncular kendilerine yeterli derecede top gelmediğinden şikâyet ettiler, oynanan defansif sistemden rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Yeni sezona şampiyonluk amacıyla hazırlanan Fenerbahçe, Galatasaray ile transfer yarışını kazanarak Çaykur Rizespor'dan Vedat Muriqi'yi kadrosuna kattığında bazı futbol yorumcuları ve taraftarlar yine dudak büktü. Bu bölgeye 'birinci sınıf' golcünün şart olduğu söyledi.

Tekrar sayalım... Van Persie, Fernandao, Soldado, Jansen, Slimani... Bu isimlerin hepsi dünya çapında isimlerdi ve Fenerbahçe'ye katkıları sınırlı oldu. Kosovalı Vedat Muriqi dün Fenerbahçe formasıyla ilk maçına geçen yıl küme düşen Bursaspor önünde çıktı. Birisi boş kaleye diğeri ise vuruş ustalığıyla iki gole imza attı. Gollerle beraber arkadaşlarına duvar olması, hava üstünlüğü, top saklaması ve yaptığı presle Fenerbahçe için yararlı olacağını gösterdi.

İlerideki haftaların ne getireceğini bilmek imkansız. Muriqi Fenerbahçe'nin gol sorununa merhem olacak mı? Bilemeyiz... Ancak şunu söyleyebiliriz... Fenerbahçe uzun süre sonra santrfor katkısıyla maç kazandı.

Özellikle sosyal medya ve televizyon yorumlarına bakarak Vedat Muriqi yetmez diyenlere şunu hatırlatmak gerekiyor... Türkiye'de şampiyonluğa oynayacağı öngörülen Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir'in teknik direktörleri Ersun Yanal, Fatih Terim ve Okan buruk ısrarla Muriqi'yi takımlarında görmek istedi.

FENERBAHÇE HIZ TRANZFER ETMİŞ

Bursaspor maçı özelinde yeni Fenerbahçe'yi televizyondan da olsa ilk defa canlı olarak izleme şansı bulduk. Maçta tüm oyuncular şans buldu. Geçen yıl topu aldıktan sonra hızlanan Victor Moses çevresine baktığında pas verecek kişi bulamıyor ya geri dönüyor ya da bireysel çabasıyla ileri gitmeye çalışırken topu kaybediyordu. Moses'in ilacı eskiden Galatasaray forması giyen yeni transfer Rodrigues olmuş gibi. İkilinin paslaşmaları oyunda dikkat çekiciydi. Yeni transfer Kruse tam hazır gözükmedi. Girdiği iki çok net pozisyonu değerlendiremedi. Ancak gol alanlarına sokulması ve yapmak istedikleri kalite kokuyordu. Moses, Rodrigues ikilisine hız olarak yetişebilirse Fenerbahçe'nin top rakipteyken de çok tehlikeli bir takım olacağını öngörebiliriz.

Geçen yıl Fenerbahçe'nin kabusu olan önde baskı yediği zaman yarı sahaya geçememe sorunu Moses ile Rodrigues'in hızı, Muriqi'nin topu ileride tutması ve Kruse'nin kalitesiye çözülebilir gibi duruyor. Ayrıca 4 yıl sonra Fenerbahçe'ye dönen Emre'nin attığı uzun ve isabetli paslar da geçen yılın çok önemli bir açığını gidermiş.

Bursaspor birçok oyuncusunu kaybetmiş ve yerine transfer yapamamıştı. Genç oyuncularla sahaya çıkan Bursaspor'a karşı Fenerbahçe maç boyunca takım hücum pres yapmaya çalıştı. Hücum preste takımın birbirini tanıması ve aynı anda bir blok halinde yapılması çok önemli. Fenerbahçe bu konuda eksiklikler yaşıyor. Hazırlık maçları eksikliklerin görülmesi için yapılır. Takımın birbirini tanımaması ile bu durum düzelecek mi? Göreceğiz.

Güçlenen Jailson, Tolgay, Ozan, Tolga, Mehmet Ekici,  aldığı ücretten bağımsız olarak Alper Potuk takıma katkı verebileceklerini gösterdi. Yeni transfer sağ bek Murat Sağlam da hem hücuma katılması hem defansa dönüşleriyle dikkat çekti. Bu bölgeye Isla ve Dirar geldiğinde bile forma mücadelesinde olacak gibi gözüktü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler