Terim neşteri vurdu

Beşiktaş mağlubiyeti sonrası, “Değişmesi gereken şeyleri değiştireceğiz. Bazılarına da son şanslarını verdik” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor maçında neşteri vurdu. Cumhur Önder Arslan yazdı

Yayınlanma: 02.11.2019 - 11:42
Abone Ol google-news

CUMHUR ÖNDER ARSLAN

Takımdaki bazı isimlerin performansından memnun olmayan tecrübeli hoca, dünkü mücadelede Belhanda, Mariano, Feghouli ve Nzonzi’yi yedek bıraktı. Terim sağbekte Şener Özbayraklı’yı, orta sahanın merkezinde Ömer Bayram ile Seri’yi, sağ açıkta Emre Mor’u ilk 11’de oynattı. Sarı kart cezalısı Marcao’nun yokluğunda stoperde Ahmet Çalık şans buldu. Aşil tendonundaki sakatlık devam eden ve 1 aydır antrenmana çıkmayan Falcao, dün de kadroda yoktu. Terim, kadrodaki değişimle ilgili, “Çarşamba, pazar devam ediyoruz, böyle baktığımızda değişiklik yapmak zorundayız. İster rotasyon deyin, ister başka bir şey. Üzdüğümüz taraftarlarımız var, biz de üzülüyoruz. Taraftarlarımız üzülmeyi hak etmiyor” yorumunda bulundu. 

CENGİZ’DEN KARTAL’A TEPKİ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçen sezon Rize’de oynanan maçta yaşanan olaylar ve yönetici Abdurrahim Albayrak’ın oğlunun saldırıya uğramasından dolayı, Türk Telekom Stadyumu’nda konuk ekibin başkanı Hasan Kartal ile yan yana gelmedi. Başkan Mustafa Cengiz dünkü karşılaşmayı kendi locasından izledi. 

FATİH HOCA’YA SARI KART

Hakem Abdulkadir Bitigen, 72. dakikada Galatasaray lehine verdiği faul sonrası Sarı-Kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim’e itiraz gerekçesiyle sarı kart gösterdi. Bitigen, ilk yarıda da Çaykur Rize’nin hocası İsmail Kartal’a sarı kart çıkardı. 

ŞENER SAKATLANDI

Maça ilk 11’de başlayan Şener Özbayraklı, ikinci yarının başında girdiği ikili mücadele sonrası sağ arka adalesinden sakatlandı. Özbayraklı 54. dakikada oyundan çıkarken yerini Mariano’ya bıraktı. 

BABEL GOLLE DÖNDÜ

Galatasaray’ın son haftalarda tartışılan ismi Babel, Çaykur Rizespor ağlarını penaltıdan havalandırdı. Beşiktaş derbisi sonrası Lemina ve Donk ile bir mekanda eğlenirken görüntüleri sosyal medyada yer alan Hollandalı futbolcu, fileleri havalandırdıktan sonra taraftarları alkışladı. Bir pozisyonda belinde hafif ağrı hisseden Babel, 76. dakikada yerini Jimmy Durmaz’a bıraktı. 

TAYLAN YİNE YOK

Transfer döneminin son gününde BŞB. Erzurumspor’dan alınan Taylan Antalyalı, Çaykur Rizespor maçının 21 kişilik kadrosuna giremedi. Fatih Terim’in kadroda yaptığı değişimle ilk 11’de yer bulması beklenen Antalyalı’nın orta saha oyuncularının formsuz olduğu dönemde kadroya girememesi akıllarda soru işareti yarattı. 

TRİBÜNLER BOŞ

Sarı-Kırmızılı takımın son dönemde aldığı kötü sonuçlar tribünlere yansıdı. Galatasaraylı taraftarlar, Çaykur Rizespor karşılaşmasında Türk Telekom Stadyumu’nun büyük bölümünü boş bıraktı. Maçı 29 bin 861 taraftar izledi. Yabancı futbolcu sayısı nedeniyle lisansı çıkartılmayan Martin Linnes, mücadeleyi eşi ve çocuğuyla beraber tribünden takip etti. 

YUNUS’A YENİ KONTRAT

Galatasaray, 19 yaşındaki kanat oyuncusu Yunus Akgün’ün sözleşmesini 2023-24 sezonu sonuna kadar uzattı. Sarı-Kırmızılılar ayrıca akademi oyuncusu 16 yaşındaki stoper Emin Bayram ile 2021-22 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel sözleşme imzaladı. 

ANLAMLI HAREKET

Maç öncesi iki takım futbolcuları ve hakemler, lösemiye dikkat çekmek için seremoniye beyaz maske takarak çıktı. Galatasaraylı oyuncular, üzerinde “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” yazılı pankartla sahaya geldi. 

KADINLAR BULUŞTU

Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin yönetim kurullarında yer alan kadın yöneticiler Galatasaray Kulübü’nün ev sahipliğinde dün bir araya geldi. Türk Telekom Stadı’nda düzenlenen organizasyonda Galatasaray’dan Dilek Kutlu ve Banu Vahapoğlu Akgün, Fenerbahçe’den Nazlı Ercan, Göztepe’den Eda Fesci işe Trabzonspor’dan Eda Lermi Zorer’in katıldı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler