Oyuncu Ercan Kesal: Suriyelilerin göç etmekten başka çaresi yok

Senarist, yazar ve oyuncu Ercan Kesal, İzmir’de katıldığı kitap söyleşisinde göçün bir umut kapısı olduğunu ve Suriyelilerin göç etmekten başka çarelerinin olmadığının altını çizdi.

Yayınlanma: 02.11.2019 - 16:46
Abone Ol google-news

Usta oyuncu Ercan Kesal, “Göç, umut kapısıdır. Şu an insanlar 4,5 milyon Suriyeli’ye kızıyor. Ama göç etmesin de ne yapsın? Durduk yere göç etmez bir insan. Kuşlara soruyor musunuz? Göç edip duruyorlar... Bu sınırlar, bizim uydurduğumuz kavramlar. Bırakın insanlar neresi ona iyi geliyorsa oraya gitsin. Anadolu, her zaman göç edenlerin kapısıdır” dedi. 

Hükümetin batıyla yaşanan her krizin ardından tekrarladığı “Kapıları açarız” söylemini eleştiren Kesal,”Suriyeliler yerleştiler. Şimdi diyorlar Avrupa’ya 'Kapıları açarız' diye. Açsalar da hepsi gitmez. Bu durumu da yadırgamıyorum. Birçoğu iş güç sahibi olmuş, buraya yerleşmişler; neden gitsinler ki?” ifadelerini kullandı.

Oyuncu, yazar ve senarist Ercan Kesal, İzmir’de katıldığı kitap söyleşisinde Bir Zamanlar Anadolu’da filminin ‘morg’ sahnesinin nereden esinlendiğini açıkladı. İstanbul’da katıldığı bir memleket derneği etkinliğinde orada bulunan insanların slaytta gördüğü morg fotoğrafı karşısındaki sevinçlerine şaşıran Kesal, etkilendiğini ve burayı replikleri dahil her şeyiyle aynı şekilde senaryoya eklediğini ifade etti. Kesal, “ İstanbul’da gittiğim bir memleket derneği buluşmasında slaytta köyün fotoğrafları akıyordu. Bir morg fotoğrafı geçti ve oradaki üyeler köylerinde bir morg yapıldığını duyunca çok sevinmişlerdi. Ben Bir Zamanlar Anadolu’da filminin morg sahnesini, replikler dahil her şeyi oradan aldım“ dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler