Off-road parkurlarının kadın pilotları takdiri hak ediyor

Off-roadda her geçen yıl artan kadın pilotlar, zorlu parkurlardaki başarıları ve elde ettikleri şampiyonluklarla diğer kadınlara örnek oluyor.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 11:38
Abone Ol google-news


Sinop'ta gerçekleştirilen Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. ayak yarışlarına katılan 5 kadın pilot, mücadeleleriyle izleyicilerin beğenisini kazandı.

Zorlu parkura rağmen erkek pilotlarla kıyasına mücadele eden kadın pilotlar, kategorilerinde şampiyonluğun yanı sıra ikincilik ve üçüncülükler elde etti.

Kadın pilotlardan İlayda Hancı Korkut, 18 yaşından bu yana off-road yarışlarına katıldığını ve çok sayıda şampiyonluk yaşadığını söyledi.

Türkiye'de otomobil sporlarında kadın pilotların sayısının her geçen yıl arttığını, bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getiren İlayda, "Artık burada yalnız değiliz. Önemli olan burada başarılı olmak ve yarışmalar kazanmak. Aslında tüm kadın pilotlar olarak elde ettiğimiz başarılarla zaten birer örneğiz." dedi.

Parkurların en genç yarışmacılarından 18 yaşındaki Melis Aksöz ise küçük yaşlardan beri off-road yarışları izlediğini anlattı.

Babasının da bu spor dalına gönül verenlerden olduğunu aktaran Melis, "Motor sporlarında kadın sporcuları görmeyi çok istiyorum. Herhangi bir spor dalının cinsiyeti olmadığını düşünüyorum. Benim gibi genç arkadaşların korkmadan bu tarz etkinliklere katılmalarını çok istiyorum." ifadelerini kullandı.

Melis Aksöz, kadın sporcu sayısının her alanda artmasının diğer kadınlara örnek olacağına inandığını vurgulayarak, "Eğitim hayatımı sürdürürken bir yandan da off-road sporu yapıyorum. Benim gibi diğer kadın arkadaşlar da kendilerine bir hedef koyarak önlerine bakabilir. Onlara en iyi şekilde örnek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yarışlara katılan diğer kadın pilotlar Yasemin Toker, Yasemin Çelik ve Nurcan Barçın Şatır da kadınları motor sporları yapmaya davet etti.

AA



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler