Fenerbahçe Beko uzattı, kazandı

Fenerbahçe Beko, uzatmada Alba Berlin’i 107-102 yendi.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 23:24
Fenerbahçe Beko uzattı, kazandı
Abone Ol google-news

THY EuroLeague 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Alba Berlin'i Ülker Sports Arena'da uzatmalar sounucu 107-102'lik skorla mağlup etti.

Maça Melih Mahmutoğlu ve Derrick Williams'tan gelen üçlüklerle başlayan Fenerbahçe, dış atışlardaki yüksek yüzdeyle ilk dakikalarda skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Topu hücumda iyi paylaşan Fenerbahçe oyun üstünlüğünü de rakibine kabul ettirirken, Alba Berlin bu dakikalarda Luke Sikma üzerinden sayılar bularak maça tutunmaya çalıştı. İlk çeyretek 30-16 Fenerbahçe üstünlüğünde geçildi.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe momentumunu bir anda kaybederken, ALba Berlin 19-4'lük seri bularak skorda 34-35 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe'nin ne savunma ne de hücumda reaksiyon gösterebildiği bu çeyreğin sonunda Sarı Lacivertliler soyunma odasına yine de 41-40'lık üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğin başında Alba Berlin Giedraitis'in basketleriyle 44-52 öne geçerken, Fenerbahçe, Datome'nin ortaya koyduğu enerjiyle tempo kazandı ve çeyreğin ikinci bölümünde 13-2'lik seri bularak skorda 57-54'le tekrar öne geçmeyi başardı. Sarı Lacivertliler son çeyreğe 65-62 ile önde girmeyi başardı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan son çeyrekte son 2 dakikaya 80-83 geride giren Fenerbahçe, bu bölümde Sloukas üzerinden bulduğu basketlerle son saniyelere 88-85 önde girdi. Faul alarak çizgiye gelen Alba Berlin, Giey ile ilk atıştan isabet bulurken, ikinci atışın kaçması sonucu üst üste 2 hücum ribaundu alarak skoru 88-88'de eşitledi, son 6 saniye kala topu kenardan çıkaran Fenerbahçe, Derrick Williams ile atıştan yararlanamadı ve maç 88-88 ile uzatmalara gitti.

Uzatmalarda takımının hücum liderliğini üstlenen Nando De Colo ile skor üreten Fenerbahçe, boyalı alanda Ahmet'i uygun pozisyonlarda topla buluştururarak skor üstünlüğünü sağladı ve maç.tan 107-102'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe Beko bu sonuçla THY EuroLeague'deki 5. galibiyetini alırken, Alba Berlin 8. mağlubiyetini almış oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler