Beytullah'ın 2020 Tokyo hedefi madalya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün paralimpik sporcuları Beytullah Eroğlu ve Nil Şahin, engellilerin istediği zaman her şeyi başarabileceğini söyledi. Dünya Şampiyonu Eroğlu, “Yeter ki isyankarlığı değil istemeyi seçsinler” dedi

Yayınlanma: 07.12.2019 - 16:59
Beytullah'ın 2020 Tokyo hedefi madalya
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün paralimpik sporcuları Beytullah Eroğlu ve Nil Şahin, engellilerin istediği zaman her şeyi başarabileceğini söyledi. Dünya Şampiyonu Eroğlu, “Yeter ki isyankarlığı değil istemeyi seçsinler” dedi.

İstanbul BBSK’nın bedensel engelli yüzücüleri Beytullah Eroğlu ve Nil Şahin TRT Spor’da Ajans Saati programına konuk oldu. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan Beytullah Eroğlu, kariyerinde tek eksiğin olimpiyat madalyası olduğunu bunu da 2020’de başarmak istediğini söyledi.

Eroğlu: “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz”
Eroğlu, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çok sıkı çalıştığının altını çizerek, “Kariyerimde olimpiyat şampiyonluğum yok. Bu şampiyonluğu yaşamadan sporu bırakmayı düşünmüyorum. 2020 olur 2024 veya 2028 olur, farketmez. Umarım 2020’de şampiyon olurum ve hedefime ulaşırım” diye konuştu.
“Engelliler istediği zaman her şeyi başarabilir. Ama isyankarlığı değil de istemeyi seçmek lazım. Bir şeyleri değiştirebilmek için önce kendimizden başlamamız gerekiyor” diyen Eroğlu, “Ben inanıyorum. Tokyo’da bayrağımızı dalgalandıracağız, İstiklal Marşımızı söyleteceğiz” şeklinde konuştu.

“İBB’nin kapıları engelliler için sonuna kadar açık”
Sporu bıraktıktan sonra camianın içinde var olup yeni şampiyonlar yetiştirmek istediğini kaydeden Eroğlu, engellilere şu çağrıda bulundu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ve olanakları engelliler için çok fazla ve kapıları engellilere tamamen açık. İstanbul BBSK olarak 19 farklı branşın içinde 3 tane engelli branşlar var. Ama önce adım atmaları gerekiyor. Ben kendimi yüzmede buldum. Tavsiye ediyorum. Her şeyimi yüzme ile kazandım.”

Nil Şahin: “Hayalim olimpiyat madalyası”
Paralimpik yüzücümüz Nil Şahin ise, hayalinin Tokyo 2020’de yer almak olduğunu belirterek, “Yüzmeye 3 yaşında başladım. Uluslararası yarışlarda ülkemi temsil ettim. Hedefim Avrupa Şampiyonası’na katılarak 2020 olimpiyat oyunları kotasını almak. Çok çalışıyorum. Barajı geçmek için 3 saniye geliştirmem gerekiyor. Çok az kaldı. Olimpiyat madalyası alarak en büyük hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler