'Kadına şiddete son' projesi başladı... 'Sıra sana gelmesin'

Dünya Çocukları Birliği ve Fenerbahçe Ankara Boks Okulu tarafında uygulamayan koyulan ‘Sıra sana gelmeden savunmayı öğrenmelisin’ projesi düzenlenen törenle start aldı. Kalabalık bir katılımın olduğu salon panosunda gazetemizin dünkü sayısında yer alan ‘Boks öğren taciz edilme’ haberine de yer verildi.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 02:21
Abone Ol google-news

Tüm ülkeyi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından, kadına şiddetin önüne geçmek ve maruz kaldıkları şiddet karşısında kendilerini savunmalarını sağlamak amacıyla, F.Bahçe Ankara Boks Okulu ve Dünya Çocukları Birliği işbirliğinde, milli takım antrenörleri Levent Yıldırım, Handan İçyar,
Gülay Bıyıklı, Sami Bıyıklı ve Mustafa Yardım tarafından boks ve kick boks eğitimi verilmesi hedeflenen projenin tanıtım törenine Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Dünya Çocukları Birliği Genel Başkanı Mustafa Genç, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Güneş, boks ve kick boks milli takım antrenörleri, bayan sporcular ve davetliler katıldı. Törende, açılış konuşmasını yapan Dr. Hasan Güneş, “Üzücü bir olay nedeniyle bir araya toplandık. Bu sebeplerin altında yatan en büyük sorun sevgi. Birbirimizi sevmeliyiz, mutlaka spor yapmalıyız, spor yapınca mutluluk hormonu salgılanır, böylece herkes mutlu olur. Mutlu olan insanlar birbirbirine zarar vermez” dedi.

Projenin Koordinatörü Dünya Çocukları Birliği Genel Başkanı Mustafa Genç ise yaptığı boks maçlarına giderken radyoda dinlediği haber üzerine projenin fikrinin doğduğunu, bayan sporcularının başına böyle bir olay geldiğinde kendilerini savunabileceklerini, bu nedenle şiddete maruz kalan ve kalabilme durumunda olanların da spor yaparak kendilerini savunabilecekleri bir fırsat oluşturmak
için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Genç, projeye destek veren F.Bahçe Kulübü’ne ve boks şube kaptanı Mert Öztemel’e teşekkür etti .Türkiye Boks Federasyonu başkanı Eyüp Gözgeç ise “Özgecan kızımızın canice öldürülmesini kınıyorum. Ailesinin vakarlı duruşunu takdire şayan. Bir tarafta böyle anne baba, diğer tarafta farklı. Böyle üzücü olaylar yaşamamak için aileler çocuklarını çok iyi eğitmeliler. Onları sevgiyle büyütmeliler. Projede görev alan antrenörleri kutluyorum, Türkiye’nin her yerindeki boks salonlarımızı bu proje kapsamında kadınlara ücretsiz olarak spor yapmaya ve kendilerini savunmayı öğrenmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından bayan milli sporcular Ceyda Saraçoğlu, Hazel Gökduz, Sena Bıyıklı ve Nur Şeyma Tekin savunma tekniklerini içeren gösteriler yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler