TÜRGEV sahaya indi

Bilal Erdoğan, Gaziantepspor tesislerine gözünü dikti. 30 Mart seçimlerinden galip ayrılan Şahin’in araziyi o günlerde vakfa söz verdiği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 17.06.2015 - 23:00
Abone Ol google-news

1990’lı yılların sonunda dönemin Şahinbey Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından, Gaziantepspor’a altyapı tesisi amaçlı olarak 49 yıllığına kiralanan, Tugay Yolu’ndaki 90 dönümlük dev arazinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e verilmek istendiği ortaya çıktı.

Ülke genelinde tüm kupon arazileri ve tesisleri bünyesinde toplamaya çalışan TÜRGEV’in göz diktiği Gaziantepspor Altyapı tesisleri, yıllardır ülke futboluna çok sayıda sporcu kazandırmıştı. Halen 400 sporcunun yararlandığı tesis, Gençlik Spor İl Müdürlüğü protokolü ile Gaziantepspor’un elinde bulunuyordu. Tesisin boşaltılmasına ilişkin resmi bir yazı yazıldığı da vurgulanıyor. Bakanken Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yönlendirilen ve 30 Mart 2014 seçimlerinden galip ayrılan Fatma Şahin’in, araziyi o günlerde TÜRGEV’e söz verdiği idida edildi.

Gazete 27 tarafından gündeme getirilen iddialar dün Gaziantep’te geniş yankı uyandırırken, oluşan tepkilerden çekinen Fatma Şahin’in bugün ya da yarın geri adım atması bekleniyor. Şahin’in, TÜRGEV’e verileceği iddia edilen Tugay Yolu arazisine karşılık Gaziantepspor’a Seyrantepe’de daha minimal bir tesis verileceği de ididalar arasında. Ancak kentin master planında Seyrantepe’deki yüzme havuzu, kort ve futbol sahalarından oluşan tesis gençlik hizmetlerinin kullanımında gözüküyor.

 

Celal Doğan tepkili

Gaziantepspor Kulübü ise AKP ile arasını bozmama adına henüz topa girmedi. Ancak kulüp üyelerinin başkan İbrahim Kızıl’a isyan ettiği biliniyor.

Gaziantepspor’a başkanlığı döneminde önce profesyonel takım, sonra da altyapı tesisi olarak verilen Tugay Yolu arazisinin TÜRGEV’e devri iddialarına eski kulüp ve belediye başkanı şimdilerin HDP milletvekili Celal Doğan büyük tepki gösterdi. Gazetemize konuşan Doğan, “Gaziantepspor’un elinden alınmak istenen bu tesis için Antepliler neden ses çıkarmıyor, anlamak mümkün değil? Burası Bilal Erdoğan’a çok mu lazım? Altyapıda yetişecek çocuklar için bu tesis daha önemli değil mi? TÜRGEV’in milyar doları var, bu yere ne ihtiyacı var? Bu kadar hırs niye? Sanırım seçimden önce verilmiş. Trene bakar gibi bakıyoruz. Verenler utansın”şeklinde konuştu.

CHP Gaziantep eski milletvekili sanayici Akif Ekici konu hakkında şunları söyledi: “Gaziantepspor gibi bu şehrin güzide değeri olan bir kulübün şehrin en önemli arazisi üzerinde gençleri eğitmek amacıyla kullandığı tesisi bağışlayanlar çok değil, yakın bir zamanda hukuk önünde hesap vereceklerdir” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler