Arıboğan'a soru bombardımanı: Şike tespitim olmadı

Yeniden görülmeye başlanan 'Futbolda şike' iddialarına yönelik davada dönemin TFF yetkilisi Lütfi Arıboğan ifade verdi. "Benim şikeye yönelik tespitim olmadı" diyen Arıboğan, Zekeriya Öz'ün TFF'yi ziyaret etmediğini söyledi.

Yayınlanma: 18.09.2015 - 10:38
Abone Ol google-news

Duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım katılmazken; tanıklar Tayfur Havutçu, Ahmet Çelebi, Olgun Peker, Serdar Adalı, Şekip Mosturoğlu, Göksel Gümüşdağ ve Lütfi Arıboğan geldi.

Duruşma, Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak verdiği ifadeyle başladı

Gümüşdağ'ın sözleri özetle şöyle:

- İstanbul Büyükşehir Belediyespor başkanıyken, İbrahim Akın'a ve İskender Alın'a birçok kulüp talip oluyordu. Serdar Adalı ile Holosko'nun kiralanması için konuştuk. İbrahim Akın'a hem Beşiktaş hem de Galatasaray talip olmuştu.

ARIBOĞAN: BENİM ŞİKEYE YÖNELİK TESPİTİM OLMADI

Mahkemede Lütfi Arıboğan da tanık olarak ifade verdi. Dava dosyasına giren tapelerin sorulduğu Arıboğan, "Çok tapem yok. Mümtaz bey başkan danışmanıydı, Levet Kızıl aradı, sınavla ilgili dedikodu var dedi" ifadelerini kullandı. Arıboğan, "Şikeyle ilgili konularda yoktum. Sınavlarla ilgili ifade verdim. Beni yorumlarla sıkıştıramazsınız. Benim olmadığım konuşmalarla ilgili yorum yapmam. Sınav sorularıyla ilgim yok" dedi.

Avukat Ali Rıza Dizdar Arıboğan'a, "Bizimkiler kim" diye sorarken, Ekşioğlu'nun avukatı da "Fenerbahçe maçlarında şike yapıldı bilgisi geldi mi" sorusunu yöneltti. Arıboğan, "Hayır böyle bir bilgim yok. Şike ihbarı olan bir rapor gelmedi. Benim şikeye yönelik tespitim olmadı. Ne benim ne de TFF'nin ön yargısı yoktu. Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmedik" ifadelerini kullandı.

Arıboğan'ın mahkemedeki ifadeleri şöyle:

- UEFA savcısı dava savcısıyla görüştü. TFF heyeti olarak oradaydık. UEFA bizden sürekli akış istedi. Basındaki haberlerinden gelen bilgileri paylaştık. Başkanvekiliydim, bana özel bilgi gelmedi. Zekeriya Öz veya savcılarla görüşmem olmadı.

- Pierre Cornu ile görüşmem olmadı. "Fenerbahçe'nin şikeye karıştığına şüphem yok" demedim.

SORU BOMBARDIMANI

Duruşmada İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen; Arıboğan'a, "Spor adamı ve TFF yetkilisi olarak şike tespitiniz olmadığını söylediniz. Pierre Cornu ile ne konuştunuz? Fenerbahçe'yi savundunuz mu?" diye sordu. Arıboğan, "O görüşmede ne benim ne de TFF'nin, "Fenerbahçe'nin suçu veya masumiyetiyle ilgili" yorumu olmadı.

ZEKERİYA ÖZ SORUSU

Davayı takip eden bir başka avukat da "Raporlarda şike var diye bir yazı okudunuz mu?" diye sordu. Arıboğan, "Okumadım" yanıtını verince, "Bu rapora yazılır mı?" sorusu geldi. Arıboğan'ın yanıtı, "Uzmanı değilim" oldu. Arıboğan'a bir sonraki soru ise "Zekeriya Öz'ün TFF'yi ziyaret edip etmediğine" ilişkin oldu. Arıboğan, Öz'ün TFF'yi ziyaret etmediğini söyledi.

ABDULLAH AVCI: ŞİKEYE İNANMAM
Lütfi Arıboğan'ın ardından İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ifadesine geçildi. Avcı'ya ilk soru, Fenerbahçe - İBB ve Trabzonspor - İBB maçlarında İskender Alın ve İbrahim Akın'ın oynayıp oynamadığı oldu. Oyuncularının bu maçlarda forma giydiğini söyleyen Avcı, futbolcularının şike yapmadığını belirterek, "Oyuncularımın performansından memnunum" dedi.

Avcı, "Şike yapanı anlar mısınız?" sorusuna ise "Şikeye inanmam, hayata bakışım böyle" karşılığını verdi. Avcı, "İskender ve İbrahim üçüncü golü atsa bunlar konuşulmazdı, İskendere kefilim" dedi. Avcı daha sonra takımının bugün maçı olduğu gerekçesiyle mahkemeden ayrıldı.

5 EKİM'E ERTELENDİ

Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın yargılandığı davanın 4. celsesinde mütalaa açıklanmadı. Duruşma 5 Ekim'e ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon