Kurul, mahkeme kararını tanımadı

Yürütmeyi durdurma kararı alan Jokey Selim Kaya’ya at bindirmediler.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 23:09
Abone Ol google-news



İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nden Yürütmeyi Durdurma kararı alan jokey Selim Kaya, mahkeme kararını elden getirdiği gerekçesi ile at binemedi. Konuyla ilgili olarak Komiserler Kurulu’nun huzuruna çıkan Kaya’nın avukatı ile birlikte yaptığı tüm itirazlara rağmen ‘kararın kurula mahkeme tarafından ulaştırılmamış olması’ nedeniyle Komiserler Kurulu, Kaya’ya İstanbul’da (16 Ekim günü) at binemeyeceğini iletti. Yaşananlara tepki gösteren jokeyin bu kararı yeniden yargıya götüreceği ve mahkeme kararını yok sayan kurula ‘Görevi kötüye kullanmaktan’ dava açacağı öğrenildi.

‘Önümüzü kesmek istiyorlar’

Selim Kaya’ya dün ulaştık. Bir hayli gergindi. Olup biteni kendi ağzından dinledim. Çok haklı: “Yurt dışında bizim gibileri el üstünde tutuyorlar, fakat burada önümüzü kesmeye çalışıyorlar, ayaklar altına almaya çalışıyorlar. 22 yıldır bu işi yapıyorum. Bir emek var. Emeğin karşılığı böyle mi olmalı. Yarıştan 45 dakika önce at binemezsin diyorlar. Bunun adı rezalet değil de nedir?”

Avukatı: Tazminat davası açıyoruz

Kaya’nın avukatı Utku Keleşoğlu ise Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Cezaların yürütmesinin durdurulması kararlarını gerek TJK Genel Müdürlüğüne, gerek İstanbul yarışları komiserler kurulu başkanlığına, gerekse yüksek komiserler kurulu başkanlığına evrak kayıt numarası almak ve ayrıca faks çekmek suretiyle teslim ettik. Ancak yüksek komiserler kurulu ve İstanbul Yarışları komiserler kurulu bu kararların gereğini yerine getirmedi. Yüksek komiserler kurulu üyeleri ve İstanbul yarışları komiserler kurulu üyeleri hakkında şikayet dilekçemizi ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına vereceğiz. Maddi ve manevi tazminat davası da açacağız”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler