Hakemler eylem yapacak

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemlerinin statta 4 saat mahsur kalmasına sert tepki gösterdi. Dernek başkanı Abdurrahman Arıcı, "Protesto eylemi yapacağız" dedi.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 14:40
Abone Ol google-news



Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarının, 2-2 sona eren karşılaşmadan sonra ev sahibi kulübün yöneticileri tarafından 4 saat boyunca Avni Aker Stadı'nda tutulmaları hakemleri isyan ettirdi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı ile olaylı maçın hakemi Şahan arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan TFFHGD Başkanı Arıcı, "Saat 23.30 sularında biten bir maçın hakeminin sabah 04.00'e kadar statta hapsolması kabul edilemez. Hakem de hata yapabilir, futbolcu da. Sahada olan sahada kalır. Bunlar dışarıya yansımamalı. Eğer yansırsa kaos olur" dedi.

Arıcı, "Bu olay karşısında dernek olarak tutumunuz ne olacak? Herhangi bir eylem düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Başbakanlık danışmanından ve İçişleri Bakanlığı'ndan randevu aldık. Kendilerine bu olay hakkındaki düşüncelerimizi anlatacağız. Dernek olarak bir protesto eylemimiz mutlaka olacak. Fakat bunun ne olacağını şu anda söyleyemem. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla konuştuktan sonra bir karar vereceğiz."

CÜNEYT ÇAKIR'A SALDIRI OLUNCA EYLEM YAPILMIŞTI

2012 yılında Süper Lig'de oynanan Manisaspor-Sakaryaspor maçında ev sahibi takımın kalecisi Bülent Ataman'ın, hakem Cüneyt Çakır'a önce vurup sonra kokartını sökmesi üzerine o hafta yapılan tüm karşılaşmalara 10 dakika geç çıkmıştı. Bülent Ataman da bu saldırısı nedeniyle 20 maç ceza almıştı.

MHK BAŞKANI MÜFTÜOĞLU YURT DIŞINDA

Bütün bunlar yaşanırken Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun, Türkiye'de olmadığı öğrenildi. Müftüoğlu'nun U17 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde görevli olduğu için Letonya'nın başkenti Riga'da bulunduğu belirtildi. Müftüoğlu'nun yarın ülkeye döneceği bildirildi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler