Galatasaray tarihinde ilk kez olacak

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın Kopenhag takımını konuk edecek Galatasaray, tarihinde ilk kez bir Danimarka takımıyla karşılaşacak.

Yayınlanma: 22.10.2013 - 13:17
Abone Ol google-news

Galatasaray, Avrupa kupalarında Danimarka tamsilcileriyle bugüne kadar hiç karşı karşıya gelmezken, Kopenhag ise Türk ekipleriyle ikinci kez eşleşti. Danimarka temsilcisi, 1991-1992 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Trabzonspor'a rakip oldu ve ilk maçı kendi evinde 1-0

kazanıp, rövanşta ise Trabzon'dan 1-1'lik sonuçla ayrılarak tur atladı.

Avrupa kupalarında önemli bir başarısı bulunmayan Danimarka temsilcisi, 2010-2011 sezonunda UEFA şampiyonlar ligi'nin sürpriz ekibi olarak dikkati çekmişti. Üçüncü eleme turundan dahil olduğu "Devler Ligi"nde sırasıyla Bate Borisov ve Rosenborg'u eleyerek gruplara kalan Kopenhag, grubunda ise Rubin Kazan ile Panathinaikos'u geride bırakıp Barcelona'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna kalmayı başadı. Kopenhag, bu turda Chelsea'ye elenmekten kurtulamadı.

Avrupa kupalarındaki 250'nci maç

Sarı-kırmızılılar, yarın Kopenhag maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 250'nci karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 145, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 249 maç yaptı. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 249 maçta 95 galibiyet ve 89 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 351 gol göndermeyi başaran “Cim Bom”, kalesinde ise 359 gol gördü.

Kopenhag ile iki önemli maç oynayacak

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlan Ligi B Grubu'nda Kopenhag ile peş peşe iki önemli karşılaşmaya çıkacak. Grubu'ndaki ilk maçında Real Madrid'e farklı mağlup olan, ikinci maçında ise Juventus'la deplasmanda berabere kalarak grupta iddiasını korumayı başaran "Cim Bom"un, Kopenhag'la önce İstanbul'da, daha sonra ise deplasmanda yapacağı müsabakalarda alacağı puanlar, bir üst tura çıkma yolunda büyük önem taşıyacak. Geride kalan 2 maçta 1 puan toplayan sarı-kırmızılı ekibin Danimarka temsilcisi karşısında alacağı puanlar, bir üst tura çıkma hesaplarına etki edecek.

Mancini'nin Avrupa'da ikinci maçı

Galatasaray-Kopenhag karşılaşması, teknik direktör Roberto Mancini'nin de sarı-kırmızılı ekibin başında ikinci Avrupa kupası maçı olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki ilk maçına teknik direktör Fatih Terim idaresinde çıkan ve Real Madrid'e 6-1 yenilen Galatasaray, Roberto Mancini yönetiminde çıktığı ilk müsabakada ise Juventus'la deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Umut Bulut'un boşu yok

Geride kalan sezonda Burak Yılmaz'ın önemli bir performans sergileyerek 8 gol ürettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın bu sezonki en etkili ismi ise Umut Bulut oldu. Geride kalan 2 maçta 8 gol yiyip, 3 gol atan sarı-kırmızılı takımın gollerinden 2'sini Umut Bulut, 1'ini ise Drogba kaydetti. Umut, 78. dakikada oyuna dahil olduğu Real Madrid maçının 84. dakikasında takımının tek golünü atarken, 74. dakikada oyuna girdiği Juventus maçında ise 88. dakikada attığı golle Galatasaray'a beraberliği getiren isim oldu.

Drogba, "Devler Ligi"nde 84'üncü maçını oynayacak

Galatasaray'ın yıldız ismi Didier Drogba, Kopenhag karşısında UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 84'üncü karşılaşmasını oynayacak. Kariyerinde Marsilya, Chelsea ve Galatasaray formalarıyla toplam 83 "Devler Ligi" maçını geride bırakan Fildişi Sahilli oyuncu, rakip filelere 41 gol gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler