TÜRGEV’e var amatöre yok

Fatih Topkapı Amatör Spor Kulübü 20 yılın ardından yıkılacak.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 07:08
Abone Ol google-news

AKP’li Fatih Belediyesi 1920’de kurulan Topkapı Amatör Spor Kulübü’ne 25 yıllığına tahsis ettiği arsayı sözleşmesi bitmeden geri aldı. Üzerindeki kulüp binası önümüzdeki günlerde yıkılacak. Kulübe yeni bir yer gösterilmezken karara karşı çıkan CHP’li Meclis Üyesi Soner Özimer kulübün 1920’de kurulduğuna ve Kurtuluş Savaşı’nda birçok futbolcusunu kaybettiğine dikkat çekti. Özimer, “Belediye başkanı TÜRGEV’in yanında ama amatör spor kulüplerinin yanında değil” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV’e tahsis ettiği 6 taşınmazdan biri de Fatih sınırları içinde yer alıyor.

Üstü örtülen 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Mustafa Demir’in başkan olduğu Fatih Belediyesi geçtiğimiz dönemde çok sayıda taşınmazı bedelsiz olarak TÜRGEV’e devretmişti. Demir de tıpkı Bilal Erdoğan gibi TÜRGEV’in yönetim kurulunda yer alan isimlerden biri. Aynı belediye Topkapı’daki Beyazıtağa Yağhane Sokak’ta yol alanında kalan bir arsayı Topkapı Amatör Spor Kulübü’ne 25 yıllığına tahsis etmesine karşın sözleşmesi bitmeden geri aldı. İlçe belediyesinin bu ayki meclis toplantıları gündemine Topkapı Amatör Spor Kulübü’nün binasının yıkımı gündeme geldi. Mecliste gerekçe olarak kulüp binasının yanında bulunan inşaattan şikâyet geldiği, binanın yol alanında kaldığı gösterildi.

95 yıllık spor kulübü

Teklife itiraz eden CHP’li Meclis Üyesi Özimer kulübün 1920’de kurulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kurtuluş Savaşı’nda futbolcularını kaybetmiş, yöneticilerini kaybetmiş, birçok yararlılıklar göstermiş şehit gazi bir kulüp. İlçemizde Amatör Spor kulübü futbolcusu ve yöneticisi olmak zor. Destekleyen yok. Tüm bu sorunlara ilave bir de yıllardır oturduğunuz ve sizinle özdeşleşmiş kulüp binanız elinizden alınırsa o daha büyük bir sorun. Belediye Başkanı TÜRGEV’in yanında. TÜRGEV’E verdiği yerler saymakla bitmiyor.”

Mevlanakapı, Silivrikapı bostanlarının park yapılacak gerekçesiyle kamulaştırıp üzerine Mevlanakapı Öğrenci Yurdu yapılarak bu binanın da 25 yıllığına TÜRGEV’e bedelsiz tahsis edildiğini anımsatan Özimer, “Yine Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camisi’nin yanındaki Muhafız Konağı’nın verildiği ortaya çıkmıştı. Topkapı Spor Kulübü’nün bulunduğu yer anlamsız bir sokak ve buradaki yol aslında kullanılmıyor. Bu da önemli değil TÜRGEV’e bağışladığınız gibi Topkapı Spor Kulübü’ne de yer tahsis etseydiniz” ifadelerini kullandı.

AKP’li Meclis üyeleri kulübe bir yer verileceğini söyledi fakat resmi olarak bir girişim olmadı. Konuşmaların ardından teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Kulüp önümüzdeki günlerde yıkılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler