Şükrü Saraçoğlu'nda galibiyet coşkusu

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, 57. ve 71. dakikada Emre Belözoğlu'nun attığı gollerle Gençlerbirliği'ni 2-0 yendi.

Yayınlanma: 01.03.2014 - 18:25
Abone Ol google-news

Hakem: Cüneyt Çakır

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Egemen, Bekir, Caner, Kuyt, Mehmet Topal, Emre, Alper, Sow, Emenike

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Kulusic, Gosso, Uğur, Petrovic, Doğa, Radzku, Zec, Jimmy, Stancu

Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek, 23. haftayı 3 puanla kapattı.

2. dakikada Gökhan Gönül'ün kafayla indirdiği topa Sow'un ceza alanı önünde yerden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ramazan Köse'de kaldı.

7. dakikada ceza alanı dışından kazanılan serbest vuruşta, Emre Belözoğlu'nun önüne açtığı topa Emenike çok sert vurdu. Kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı direğin dibinde tokatlayarak, kornere gönderdi. Aynı dakikada korner atışını kullanan Caner Erkin, topu ceza alanı dışındaki Gökhan Gönül'e çıkardı. Gökhan'ın ceza alanına doğru havalandırdığı topu Kuyt, kafayla Sow'a indirdi. Altıpasta müsait durumda topla buluşan Senegalli golcü, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kale yerine auta gönderdi.

9. dakikada soldan Uğur Çiftçi'nin ortasında ceza alanı içinde arka direkte Jimmy Durmaz'ın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

22. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasında ceza alanı içinde kaleci Ramazan Köse ve Sow topa hamle yaptı. İki oyuncu arasında kalan meşin yuvarlak Sow'a çarparak savunmanın müdahalesine rağmen filelere gitti. Ancak hakem Cüneyt Çakır, kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Bu pozisyonda sakatlanan kaleci Ramazan Köse'nin yerine Ferhat Kaplan oyuna girdi.

35. dakikada ceza yayı önünden Kuyt'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.

39. dakikada ceza alanı dışından serbest atış kullanan Caner Erkin'in sert vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan topu tokatlayarak uzaklaştırdı. Aynı dakikada Gökhan Gönül'ün uzun kullandığı taç atışında ceza alanı içinde Egemen Korkmaz'ın aşırdığı topa Bekir İrtegün'ün vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.

40. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde topla bulaşan Kuyt'ın dönerek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

42. dakikada soldan Caner Erkin'in kullandığı taç atışında ceza alanı içinde Kuyt topu kafayla Sow'a indirdi. Senegalli futbolcunun sert şutunda top yine üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

47. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanı içinde önce Sow, sonra müsait durumdaki Emenike topa dokunamayınca, Fenerbahçe önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

55. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı korner atışında Bekir İrtegün'ün kafa vuruşunda, arka direkte topla buluşan Kuyt'ın yakın mesafeden şutunda top yan direkten döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.

56. dakikada soldan ceza sahasına giren Caner Erkin'in vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan'dan dönen topu Doğa Kaya kornere gönderdi. Aynı dakikada ceza alanı dışından Gökhan Gönül'ün sert şutunda hakem Cüneyt Çakır, topa, ceza alanı içindeki Kulusic'in koluyla müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi.

57. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

70. dakikada Salih Uçan'ın pasıyla soldan ceza alanına giren Alper Potuk, Kulusic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

71. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, bu kez topu kalecinin solundan ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

87. dakikada ceza yayı önünden Alper Potuk'un sert şutunda, top kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.

89. dakikada Meireles'in pasıyla topla buluşan Salih Uçan'ın ceza yayı içinden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

90. dakikada ceza yayı içinden Kuyt'ın yerden şutunda, kaleci Ferhat Kaplan iki hamlede topu kontrol etti.

Lider Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

 

Saracoğlu'nda 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni konuk ettiği maçta kadın taraftarlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye sloganlar attılar.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kadın taraftarlar izledi. Karşılaşmanın ilk yarısında da kadın taraftarlar uzun süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan attı. Fenerbahçe, bu slogandan dolayı ceza aldığını açıklamıştı.

 

Maçtan notlar

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptığı mücadelede, uzun bir aradan sonra ideale yakın bir kadroyla sahaya çıktı. İkinci yarıda geride kalan haftalarda sakatlık ve cezalar nedeniyle önemli futbolcularından yoksun kalan sarı-lacivertli takımda sakatlığı geçen Sow'un yanı sıra kart cezalarını tamamlayan Egemen Korkmaz ve Emre Belözoğlu 11 kişilik kadroya girdi.

Sow, ligin 20. haftasında deplasmandaki Sivasspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından Kasımpaşa ve Elazığspor karşılaşmalarında forma giyemedi. Egemen, Sivasspor maçında gördüğü kırmızı karttan sonra Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında görev yapamadı. Emre ise sarı kart cezası nedeniyle geçen hafta kadroda yer almadı.

Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kartla 2 maç ceza alan Cristian ile sakatlıkları nedeniyle çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Webo, Alves ve Serdar Kesimal, Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunmadı.

Teknik direktör Yanal, kontenjan sorunu olmamasına rağmen Holmen'i maç kadrosuna dahil etmedi.

 

11'de 3 yabancı

Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda 5 yabancı bulunurken, bunlardan 3'ü ilk 11'de yer aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, Sow, Kuyt ve Emenike'ye ilk 11'de görev verirken, Meireles ve Kadlec yedekler arasında bulundu.

Golcüler 4 hafta sonra buluştu

Fenerbahçe'nin hücum yollarında etkili olduğu Sow, Kuyt ve Emenike, ligde 4 hafta sonra aynı anda ilk 11'de yer aldı.

İkinci yarının ilk maçında Torku Konyaspor'a karşı ilk 11'de sahada bulunan 3 futbolcu, ardından sakatlık sorunları nedeniyle 4 lig maçında aynı anda kadroda bulunamadı.

Sarı-lacivertli takımın bu sezon ligde en golcüsü olan Sow'un 9, Kuyt ve Emenike'nin ise 8'er golü bulunuyor.

Tribünler kadınlar ve çocukların

Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünlerde sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyebildi.

PFDK'nın Elazığspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı bir maç seyircisiz oynama cezası verdiği Fenerbahçe, lig tarihinde 21. kez seyircisiz maça çıktı.

Bu sezon ikinci kez Kadıköy'de kadın ve çocuklar önünde maça çıkan sarı-lacivertli futbol takımı, kadın ve çocuklar önünde oynadığı 15. haftadaki Akhisar Belediyespor mücadelesini 4-0 kazanmıştı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyirci alınmayan Türk Telekom kale arkası tribünün alt ve üst bölümlerine sarı-lacivertli dev bayraklar serildi. Kadın ve çocuk taraftarlar diğer tribünlerin büyük bölümünü doldurdu.

Tribünlerdeki kadın ve çocuk seyirciler, karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde uzun süre bağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler