'Barış olsun istiyorum’ diyen Amedsporlu Deniz Naki’ye tarihi ceza

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye, 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Yayınlanma: 04.02.2016 - 20:02
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye, ideolojik propaganda ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 12 resmi müsabakadan men cezası verdi. Deniz Naki, Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor-Amedspor müsabakası sonrası sosyal medyada hesabından paylaştığı mesajlar nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti. PFDK Naki’yi 12 resmi müsabakadan men cezası verirken 19 bin 500 TL para cezasına da çarptırdı.

İşte Deniz’in o açıklaması

Deniz Naki maç sonu sosyal medya hesabından “Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)” açıklamasında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler