Roberto Carlos futbolcusu Da Costa hakkında konuştu

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun, Portekizli stoper Manuel Da Costa'nın 6 maçlık cezasını onamasına ilişkin, "Belki yaptığı çok doğru bir şey değil ama federasyonun biraz daha anlayışlı olması lazımdı" dedi.

Yayınlanma: 07.03.2014 - 14:09
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile hafta sonu deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Carlos, antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ligde Gençlerbirliği ile yapacakları maça konsantre olduklarını ifade eden Carlos, her zaman olduğu gibi bu maça da galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

Karşılarında güçlü bir rakip olacağını aktaran Carlos, iyi organize olmuş bir defansla galibiyet için her yolu deneyeceklerini belirtti.

Roberto Carlos, bir basın mensubunun Da Costa'nın 6 maçlık cezasının onandığını hatırlatması üzerine, "Bu aslında sadece oyuncunun bir hatası değil, birçok faktör var. Bu kararları verenler, onayanlar, reddedenler gerçekten futbolu bilen insanlar mı, futbolda neler olduğunu bilen insanlar mı? Hakemler ve oyuncularla ilgili karar verenlere de bakılmalı. Belki bunların da içerisinde de hatalar vardır" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Da Costa'nın Kasımpaşa maçı sonrası hakeme ne söylediğini biliyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Carlos, şunları kaydetti:

"Tam olarak bilmiyorum. Bence, Da Costa'nın da anlaşılması gerekiyor. Belki yaptığı çok doğru bir şey değil ama federasyonun biraz daha anlayışlı olması lazımdı. Federasyonun kulüplerle daha yakın ilişki içinde olması gerekiyor. Bunda en büyük sorumlu federasyon başkanındır. Kendisi Türk futbolunu temsil eden bir insan. Bence kulüplerle biraz daha yakınlık sağlamalı."

Maçın ardından Da Costa'nın hakeme İngilizce bir şeyler söylediğini aktaran Carlos, hakemin de yeterince İngilizce bilip bilmediğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Da Costa'nın ne söylediğini bilmediğini yineleyen Carlos, "Bakalım, görelim. Gerekirse ona göre sorarız "dedi.

Carlos, Da Costa'ya ceza verilip verilmeyeceğinin sorulması üzerine de "Şu anda Gençlerbirliği'ni düşünüyoruz daha sonra Da Costa ile ilgili kararlar veririz. Burada kesilen her türlü ceza, her zaman ihtiyaçları olan insanlara yardım olarak gidecektir. Hastanelere, muhtaçların bulunduğu yerlere yardım olarak gidecektir. Bir tarafta kötü bir yönü, bir tarafta da güzel yönü var" diye konuştu.

Kulüp tesislerinde teknik direktör Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular pas çalışmasının ardından kanat organizasyonu çalıştı. İdman, yarı sahada çift kale maçın ardından şut çalışmasıyla sona erdi.

Antrenmana, izinli Cicinho ve Eren Aydın ile hafif sakatlığı bulunan John Utaka katılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler