Milliler EURO 2016'ya kötü başladı!

A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2016) ilk maçında Modric'in golüyle Hırvatistan'a 1-0 mağlup oldu.

Yayınlanma: 12.06.2016 - 17:48
Abone Ol google-news

 

Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Hırvatistan'la karşılaşan A Milli Takımımız arzu ettiği performansı ortaya koyamadı ve sahadan yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Euro 2016 D Grubu mücadelesinde Türkiye, Hırvatistan'la Paris'in Parc des Princes Stadı'nda karşı karşıya geldi. Hırvatlar, Luka Modric'in ilk yarıdaki golüyle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim maça Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun ilk 11'iyle başlarken Burak Yılmaz ve Volkan Şen'in yedek kulübesinde yer almaları dikkat çekti.

Karşılaşmanın ilk yarısında sahaya yerleşmekte zorlanan Türkiye maçı skor anlamında uzun süre dengede götürse de, Luka Modric'in güzel golüne engel olamayarak soyunma odasına 1-0 yenik girmek zorunda kaldı.

Türkiye - Hırvatistan maçı öncesi tribünlerde coşku var!

HÜCUMDA TUTUK KALDIK

Devre boyunca hücumda zorlanan A Milliler 29. dakikada net bir gol şansını değerlendiremedi. Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Ozan Tufan kale önünde yükselerek kafayı vurdu fakat kaleci Danijel Subasic iki hamlede topu kontrolüne aldı. Hırvatlar'a üstünlüğü getiren gol ise 41. dakkada geldi. Türkiye ceza sahasından iyi bir şekilde uzaklaştırılamayan topa Modric, ceza sahası dışından gelişine sert vurdu, yerde seken top Volkan'ı mağlup ederek ağlarla buluştu.

Terim ikinci yarıya Oğuzhan - Volkan Şen değişikliğiyle başladı ve ilerleyen dakikalarda Burak Yılmaz ve Emre Mor'u da oyundan aldı. Burak ve Emre'nin oyuna dahil olmasından sonra A Milli Takım hücumda biraz daha hareketli görünse de istediği gol fırsatlarını bir türlü yaratamadı.

Hırvatistan ise farkı artıracak şansları yakalamasına rağmen direğe takıldı. Temponun düştüğü son dakikalarda da gol olmayınca mücadele Hırvatistan'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Katıldığı dördüncü Avrupa Şampiyonası'nda da ilk maçı kaybeden Türkiye, Euro 2016 D Grubu'ndaki ikinci maçında 17 Haziran'da İspanya ile karşılaşacak.

Hırvat taraftar sahaya girdi futbolcularla birlikte sevindi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon