Uruguay Futbol Federasyonu şiddet nedeniyle istifa etti

Uruguay Futbol Federasyonu'nun tüm yönetim kurulu maçlarda şiddetin yol açtığı kriz nedeniyle istifa etti. Kurul bu kararı "diğer siyasi görüşlerin futbolu yönetmesine fırsat vermek için" aldığını söyledi.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 13:20
Abone Ol google-news

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Jose Mujica maç sonrası yaşanan şiddet olaylarının ardından, Uruguay'ın en popüler takımlarından Penarol ve Nacional'ın stadyumlarından polis korumasını çekti.

 

Taraftarlar polisle çatıştı

Çarşamba günü, Nacional taraftarları takımlarının kaybettiği maçın ardından polisle çatıştı. Başkent Montevideo'da onlarca polis taraftarlar ile çatışmalarda yaralandı. Polisin çekilmesinden sonra güvenlik olmamasına rağmen federasyon maçların her zamanki gibi oynanmasını emretti. Ancak futbolcu sendikası bunu reddetti.

 

Dünya Kupası'ndan men olma ihtimali

Uzmanlar FIFA'nın siyasi müdahale olduğuna karar vermesi durumunda Uruguay'ın Brezilya'da bu yaz oynanacak olan Dünya Kupası'ndan men edilebileceğini söylüyor.

Ama Güney Amerika futbolunun yönetim organı olan Conmebol'un başkanı Eugenio Figueredo FIFA'nın bu adımı atacağına inanmadığını söyledi. Figueredo, Reuters haber ajansına verdiği demeçte "Dünya Kupası'nda Uruguay'ın risk altında olduğunu sanmıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler