Rıza Kayaalp olimpiyat ikincisi oldu

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşı grekoromen stil 130 kg finalinde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'e 6 - 0 yenilen Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı.

Yayınlanma: 15.08.2016 - 18:52
Abone Ol google-news

Carioca Arena'daki final müsabakasında Türk güreşçimiz Rıza Kayaalp, finalde karşılaştığı Kübalı Lopez'e 6-0 mağlup olarak Rio 2016'da gümüş madalyanın sahibi oldu.

ALTIN MADALYALI LOPEZ: "ALEKSANDR KARELİN'İN REKORUNU EGALE ETTİM VE ÜÇ
OLİMPİYATI DA ALTIN MADALYAYLA NOKTALADIM"

Final mücadelesi sonrası açıklamada bulunan Kübalı güreşçi Lopez, "Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'ndaki hatayı yapmadım. Müsabakaya süratli girecektim ve alacağım puanla rakibimin moralini bozacaktım. Öyle de oldu. Aleksandr Karelin'in rekorunu egale ettim ve üç olimpiyatı da altın madalyayla noktaladım" dedi.
 

KAYAALP: HEDEF 2020 TOKYO

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan 26 yaşındaki milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalya mücadelesine Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları'nda devam edeceğini söyledi.

130 kilo güreş müsabakalarının finalinde, Kübalı Mijain Lopez Nunez'e yenilerek gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Rıza şunları söyledi:

"Karşılaşmaya hızlı başladım ve rakibin bildiğim bir taktik oyununa savunma yapamadım. Onunla yaptığım önceki maçlardan bu öne boşaltma taktiğini? biliyordum ama bir anlık dalgınlıkla unuttum. 6-7 yıldır ilk kez böyle bir durum yaşıyorum. Bu durum moralimi bozdu. Sonraki bölümde atak oynamama rağmen istediğimi yapamadım. Hedefim burada altın madalyaydı, olmadı. Önceki olimpiyatta bronzdu, şimdi gümüş oldu. Durmak yok. Altın madalya alana kadar mücadeleme devam edeceğim. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Finalden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştük. Elimden geleni yaparak ülkemi temsil etmem için başarı temennisinde bulundu. Ben de 'İnşallah, çıkacağım ve sonuna kadar savaşacağım' dedim, ama olmadı. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Artık bu sözü, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tutmak için çabalayacağım."

"GÜMÜŞ MADALYA KESMEZ"

Gümüş madalya kazanmaktan çok fazla memnuniyet duymadığını vurgulayan milli güreşçi, "Hedefleri büyük olan sporcuları gümüş sevindirmez. Hedefim altın madalyaydı" dedi.

Diğer taraftan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 14 yıldan beri, 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell olarak sporcularımızın bizlere yaşattığı madalya başarısının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin bu zorlu günlerde yeniden bir olmasına, bayrağımızın Brezilya'da göndere çekilmesinde katkımız olduğu için de çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'i elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum."

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da yapılan erkekler grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakalarında Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Erwin Jose Caraballo Cabrera'yı 9 - 0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Bu turda da Azeri Sabah Shariati ile eşleşen Kayaalp, müsabakayı 5-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşında grekoromen stil 130 kilo'da podyuma çıkan Rıza Kayaalp, Alman rakibi Eduard Popp'u 8-0 mağlup ederek finale yükselmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler