Galatasaray'da Riva ve Florya için karar günü!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "'1,5 milyar TL borcumuz var. Son 5 senede 500 milyon TL faiz ve kur farkı ödemesi yapıyoruz yani 1 Riva, 1 Florya elden gidiyor. Bunu durdurmak istiyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 22.10.2016 - 11:34
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübünde, mali darboğazdan çıkabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin görüşüleceği olağanüstü genel kurul başladı.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongrede sarı-kırmızılı kulüp yönetimi, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyecek.

Kongrenin gündeminde konu, "Taşınmazların değerlendirilmesi amacıyla ve bundan elde edilecek gelirin büyük kısmının Galatasaray Kulübü ile bağlı kuruluşlarının borçlarını ödemek, finansal yapılarını güçlendirip, mali bağımsızlığını sağlamak üzere kullanmak şartıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile imzalanan ön protokole uygun olarak nihai sözleşme imzalamak üzere yönetim kurulunun tam olarak yetkilendirilmesinin görüşülüp karara bağlanması." şeklinde yer aldı.

Genel kurula yönetim tam kadro katılırken, eski başkanlardan Alp Yalman ve Faruk Süren ile kulübün duayen isimlerinden İnan Kıraç da hazır bulundu.

Organizasyonun başlangıcında kongre divan başkanı olarak İrfan Aktar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genel kurul başladı.

TÜZÜK REDDEDİLDİ

- Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nda Riva ve Florya projelerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi yönünde verilen önerge tüzük gereği reddedildi.

- Genel kurulun basına kapatılması önergesi de reddedildi.

- Bazı üyeler kulübün taşınmazlarının satılmasına yönelik görüşmelerin başlamadan kapanması istedi. Galatasaray Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu'nun AÇILMADAN KAPATILMASI HUSUSU oy birliğiyle reddedildi.

Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamalarda bulunurken Riva ve Florya konusunda bilgilendirme yaptı

Dursun Özbek konuşmasına, "Tarihimizin en önemli genel kurullarından birine tanıklık ediyoruz Riva'daki arazimiz 41 yıl önce bize kazandırıldı" sözleriyle başladı.

RİVA ARTIK FAHA DEĞERLİ

Epey ziyaretler yaptım, Galatasaray'ı bizim çalıştığı dönemde de sorunu olan Riva'nın 40 sene arazi olarak kalmasını istemedim. Arsa geçmişten değerli bir hale geldi. Bu projeyi bir sonuca götürmeyi düşündüm. Bir maket hazırlattım. Salonun ortasına da koydum. Hedefim şuydu, Riva'yı Galatasaray'a yakışır tarzda geliştirmek, aynı zamanda da buradaki varlığını Galatasaraylıların emrine sunmak, geçmişin hatırasına sunmak. Proje ekranda bulunuyor... Sahalar, akademi... Terk edilmiş alanlalardı. Belediyeyle görüştüm, arsayı geri istedim. Galatasaray bayrağının dalgalanması gerektiğini söyledim, geri aldık.

FLORYA'DAKİ ARAZİNİN DURUMU...

Florya'da 84 dönüme yakın arazi var. Florya'daki arsamız futbol takımı, alt yaş gruplarına hizmet eden bir yer.Çok sık aynı zemin kullanılıyor ve sakatlıklar oluyor. Galatasray gibi bir dünya markasının çok daha geniş bir arazide yerleşmesi lazım. Ünal Aysal Başkan bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış. Gaziosmanpaşa ile görüşülmüş ama olmamış. Özhan Canaydın da benimle birlikte çalışmalar yapmıştı ama sonuç alınamamıştı.

Şimdi 2 proje var. Riva; Selahattin Beyazıt tarafından alınan biri de Suphi Batur tarafından. Sizden alkış istiyorum...

DÜNYA DEVLERİ GİBİ OLACAĞIZ

Borcumuz her sene katlanarak gidiyor. 1.5 milyar TL borcumuz var. Son 5 senede 500 milyon TL faiz ve kur farkı ödemesi yapıyoruz yani bir Riva bir Florya elden gidiyor. Bunu durdurmak istiyoruz. Elimizdeki mevcut değerleri geri kazanmanız lazım. Gelir seviyemiz evet çok yüksek Türkiye'de 1, dünyada üst sırada ama geçmişteki yönetim tarzı sonucu gelirlerimiz 2020 yılına kadar temlikli. Basit hesap yapmamız lazım 38 milyon TL faiz ve kur farkından kurtulursak kendi kendimizi yönetecek bir kulüp olacağız. Seçildiğim günden bu yana bunu söylüyorum. Yeni kaynak yaratmalıyız, geçmişte denenmiş hisse satmışlar ama ben bunu reddediyorum. Bence bu çok yanlış. Ne yapmak lazım? Elimizdeki değerler, gayrimenkulleri kullananmalıyız. Avrupa'daki kulüpler Barça, Real, MANU... Böyle çok kulüp var. Bunları değerlendirerek mali bağımsıklıklarını kaznanı sporun en tepesine girdiler. Önce mali bağımsızlık, sonra bu istemleri geliştirelim.

HİÇBİR YÖNETİM BUNU YAPAMAYACAK

Bana bir emanet verdiniz. Bu emanet için teşekkürler, şu anda bu emaneti taşıyorum. Diyorum ki yolun sonuna geldik, beraber proje yapalım ve buradan çıkalım. Defalarca çağrı yaptım. Herhangi bir gelişme olmadı... Buradaki esas şu; Biz mevcut gayrimenkullerin daha yukarılara çekmek suretiyle Glaatsaray'ın kursağına girecek paraının fazla olması için çalışıyoruz. Son derece dikkatliyiz. Sonra ne olacağını soruyorlar... Galatasaray'a gelen yönetimlerin yönetim tarzını belirleyecek mali çalışma içerisindeyiz. Genel Kurul sonrası yapacağız. Galatasaray'ın nasıl yönetilmesi konusunda bir çalışma içerisindeyiz, tüzüğe eklenmesi için hukukçu arkadaşlarla konuşuyoruz. Kimse Galatasaray'ı aynı pozisyona gelemeyecek. Bana hangi yetkiyi vermiş olursanız olun Galatasaray'ın hayati meselerinde yeni bir şey olunca tekrar Genel Kurul'a getireceği diye söz verim ve bunun için buradayız. Kamuoyundan çok fazla soru ve öneri aldım ve defalarca cevaplar ilettim

İKİSİ BİRLİKTE OLMASI LAZIM

Riva ve Florya projesi birlikte olmalı. İkisi birlikte olması lazım. rakam yetse önce zaten Florya'yı yaparım. Tek başıan bir proje mevcut durumdan çıkmak için yetmiyor. Riva'da imar hakkımız var. İstediğimiz zaman inşaata girebiliriz. Ama Florya'da bu durum yok. Şu anda 1.5 milyon TL borcumuz var. Her sene 120 bin TL faiz ve kur farkı üzerine biniyor. Emlak Konut da en uygun firma...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler