Milliler Kosova karşısında dirildi

Türkiye gruptaki ilk galibiyetini farkı kaçırdığı Kosova karşılaşmasında 2-0'lık skorla aldı. Takıma geri dönen Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan ilk 11'de yer aldı.

Yayınlanma: 12.11.2016 - 19:02
Abone Ol google-news

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda Türkiye, Kosova’yı Antalya Arena’da konuk etti. A Milli Futbol takımımız rakibi karşısında ilk yarıda birçok kez gole yaklaştı ancak kaleci Ujkani’yi geçemedi! İkinci yarıda ise Burak Yılmaz ile Volkan Şen topu filelere göndererek maçın skorunu 2-0 olarak belirledi.

Fatih Terim, EURO 2016’dan sonra ilk kez kadroya çağırdığı Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül’e ilk 11’de şans verdi.

İlk yarıda Mehmet Topal, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu ile gol yaklaşan milliler soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle girdi. İkinci yarıya Fatih Terim, Oğuzhan Özyakup’u oyundan alıp yerine Yunus Mallı’yı sokarak başladı.

Dakikalar 51’i gösterdiğinde ise Yunus Mallı’nın ceza sahasına getirdiği topta Burak Yılmaz seri bir hareketle yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekerek kalesinde devleşen Ujkani’yi çaresiz bıraktı: 1-0. Golden sonra Burak, Arda Turan’a sarılarak gol sevincini yaşadı. Burak Yılmaz attığı bu golle Milli takımdaki 22. golüne ulaştı ve 21 golü bulunan efsane Lefter Küçükandonyadis’i geride bıraktı.

55. dakikasında ise A Milli Futbol Takımı’nı rahatlatan gol geldi! Hakan’ın uzun gönderdiği topta Arda kontrolü sağladı. Sonrasında Burak’ın vuruşunda top direkten döndü ve ikinci vuruşta Volkan Şen topu tamamlayarak skoru 2-0’a getirdi. Volkan ise bu golle 24. kez giydiği milli formayla ilk golünü kaydetti.

Geride kalan dakikalarda ise 19 yaşındaki Başakşehirli Cengiz Ünder, Volkan Şen’in yerine oyuna girerek ilk kez A Milli Takım forması giymiş oldu.

Bu sonucun ardından ay-yıldızlılarımız bu galibiyetle 5 puana yükseldi. Kosova ise 1 puanla son sırada kaldı. Grubun diğer maçında Hırvatistan sahasında İzlanda’yı Brozovic’in golleriyle 2-0 yenerek 10 puanla liderliğe yükseldi. İzlanda ise 7 puanda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler