MHK Başkanı Namoğlu'ndan 'Hata yaptık' itirafı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem uygulamasını en kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

Yayınlanma: 11.01.2017 - 22:06
Abone Ol google-news

 

Antalya’da Süper Lig hakemleri için düzenlenen devre arası seminerinde konuşan Namoğlu, yeni sistemle birlikte hakemlerin daha doğru karar vereceklerini belirterek “Tıpkı gol çizgisine konan gol kararı gibi. Biz de bundan esinlenerek gözlemcilik müessesemizi, bir nevi teknolojik gözlem anlamında bir sisteme doğru Avrupa’da da olan örnekleriyle karışık hale getirip farklı bir noktaya getirme çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi. Özeleştiride bulunan Namoğlu, “Sezonun 16 haftalık ilk devresine gayet iyi başladık. İlk haftalarda gayet iyi gidiyorduk ancak ilerleyen haftalarda hatalarımız oldu. Ondan sonra tekrar toparladık. 15. hafta çok iyi geçmişti ama 16. hafta bazı hatalarımızın olduğu bir hafta olarak hafızalarda kaldı. İkinci devrede bilgi dağarcığımıza koyduklarımızla çok daha iyi maçlar yöneteceğimize inancım tamdır” diye konuştu.

‘Çifte standarda son ’

Hakem Danışmanı İtalyan Roberto Rosetti ise ilk yarıda yapılan hakem hatalarına dikkat çekti. Rosetti özellikle gri pozisyonlarda hakemlerin standart kararlar vermekte zorlandığına dikkat çekerek “Aynı pozisyonlarda farklı verilen kararlar kamuoyunda sıkıntı yaratıyor. Özellikle bunlara dikkat edilmeli. Hakemlerde istikrar önemli, hakem aynı pozisyonlarda aynı cezaları vermeli” diye konuştu. Rosetti, oyuncuların hakemin etrafını sarmasının mobbing ve tacize girdiğini belirterek, “UEFA talimatlarına göre mobbing ve taciz en azından sarı kart gerektirir” diye konuştu.

'Hazırlıklı olun'

Rosetti hakemlere ciddi uyarılarda bulunurken “Geçtiğimiz günlerde fiziksel olarak FIFA testine tabi olduk. Mental ve teknik olarak 100’ün üzerinde görüntü izleyerek, hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Futbol her zaman zorlanarak devam ediyor. Spor Toto Süper Lig, ikili mücadelelerin çok sık yaşandığı önemli bir lig. Çok fazla çalışarak hazırlık yapmamız gerek. Hakemlerin önceliği, oyunu, oyuncuları ve oyuncuların imajını korumak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon