Ufukta kongre yok

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım seçim dedikodularına açıklık getirdi.

Yayınlanma: 01.03.2017 - 19:17
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’deki kötü gidişatla birlikte Olağanüstü genel kurula gidilip gidilmeyeceği konuşulmaya başlanmıştı. Başkan Aziz Yıldırım bu konuya açıklık getirdi ve son noktayı koydu. “Olağan üstü genel kurula gidilmeyecek.” Bazı fırsatçıların camiayı bölmek istediklerini ancak buna asla izin vermeyeceğini söyleyen Yıldırım’ın konuşmasından önemli bölümler şöyle: “Olağan Genel Kurulumuzda, camiamıza, Yargıtay kararı sonrası için verdiğimiz sözümüzün, maksat ve anlamından çıkartılmak suretiyle kulübün yönetim erkine yönelik bir zayıflatma aracına dönüştürülmüş olmasını ve bunun yaratmış olduğu vahim sonuçları dikkatle takip ediyorum. Yargıtay kararının bu aşamadan sonra F.Bahçe yönetim kurulu üzerinde Demokles’in kılıcı gibi durmasına artık müsaade etmeyeceğiz. Kararlarımızda ve tasarruflarımızda Yargıtay kararının neticesinin herhangi bir önemi kalmamıştır. Bunun dışında Yönetim Kurulu’nun, demokratik olmayan yöntemlerle olağanüstü bir genel kurula gitmeyi asla kabul etmeyeceğini kesin bir dille açıklamayı gereklilik olarak görüyorum.”

‘Durum geçici ve dönemsel’

“Yönetim Kurulu’na çeşitli şekillerde baskı yapmak suretiyle Kulübü olağanüstü genel kurula götüreceğini düşünenlere yanlış yolda olduklarını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu yanlış yolu, kendilerine yol tutanların bilmesini isterim ki; geçmişte de bu yanlış yolu bir daha girilmemek üzere kapayan bendim, şimdi de bu yolu yeniden açmak isteyenlerin karşısında yine ben olurum. Şahsen ben, bu yöntemler ile F.Bahçe’yi yönetmeye talip olacak bir F.Bahçeliyi tanımıyorum, bilmiyorum. Eğer ortada bu yöntem ile F.Bahçe’yi yönetmeye talip olan, bu yöntem ile mevcut yönetim yıkıldığında ortaya çıkacak bir başkan adayı varsa bunu da bir F.Bahçeli olarak ben de bilmek isterim. İçinde bulunduğumuz durum geçici ve dönemseldir. Asla kronik, kalıcı bir durum söz konusu değildir.”

‘Kumpasçılar hesap veriyor’

“F.Bahçe’ye 3 Temmuz 2011’de kumpas kuranlar, geçtiğimiz Şubat ayı içinde yargılanmaya, yaptıkları ileri sürülen hukuksuzlukların hesabını vermeye başladılar. Kimi yaptığı hukuka aykırılığı tüm çıplaklığı ile sorgusunda ifade etti, kimileri ise biraz daha zaman kazanmak için savunmasını erteledi. Bu hukuki süreçler hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte uzun bir müddet daha sürecek gibi gözüküyor. Bu süreçlere Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ve bu mücadelenin gönüllü neferleri olan Fenerbahçelilerin ilgi ve alakalarının hiçbir zaman azalmayacağına inancım tamdır.”

Rakip Kayseri

F.Bahçe, Kayseri’yle kupanın çeyrek final ilk ayağında karşı karşıya gelecek. Kadir Has Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı Ümit Öztürk yönetecek. Karşılaşma ATV’den yayımlanacak.

Maçı otelden izleyecek

Gaziantepspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalan F.Bahçe’de her şey Türkiye Kupası’nı almak üzerine planlandı. Sarı - Lacivertliler’de başkan Aziz Yıldırım, cezalı olmasına rağmen takımla birlikte Kayseri’ye gidecek ve desteğini gösterecek. Yıldırım, karşılaşmayı kaldığı otelde izleyecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler