Turkish Airlines Euroleague Play-Off'larında 3 BSL takımı

Ülkemizi Devler Ligi'nde temsil eden Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Fenerbahçe, normal sezonu ilk 8'de tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazandı.

Yayınlanma: 08.04.2017 - 15:52
Abone Ol google-news

Turkish Airlines Euroleague'de 30 haftalık normal sezon maratonu bu hafta oynanan maçlarla sona erdi. Ülkemizi Devler Ligi'nde temsil eden Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Fenerbahçe, normal sezonu ilk 8'de tamamlayarak Play-Off oynamaya hak kazandı.



Bu yıl Turkish Airlines Euroleague'in Final-Four organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye, tarihinde bir ilke imza attı. Bu yıl ilk kez yeni formatıyla basketbol severlerin huzuruna çıkan Devler Ligi'nde ülkemizi temsil eden dört kulüpten üçü, 30 haftalık normal sezon etabının ardından adını son sekize yazdırdı ve Play-Off'lara kalma başarısı gösterdi. Böylece BSL, tarihinde ilk kez üç Türk takımı birden çeyrek finale kalmış oldu.

Daha önce Play-Off'a kalması kesinleşen Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin ardından Darüşşafaka Doğuş da, Euroleague'in 30. haftasında Kızılyıldız'ı evinde 78-62 yenerek tarihinde ilk kez adını son 8'e yazdırdı.

Play-Off'ta en çok takımla temsil edilen ülke unvanına erişen Türkiye, en az üç kulüple çeyrek final başarısı gösteren üçüncü ülke oldu. Daha önce bunu İspanya ve İtalya ligleri başarabilmişti.

Turkish Airlines Euroleague'de normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte Play-Off takvimi de kesinlik kazandı. Normal sezonu beşinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Panathinaikos ile eşleşirken, altıncı sırada tamamlayan Anadolu Efes ise bir başka Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Darüşşafaka Doğuş'un rakibi ise normal sezonu lider tamamlayan Real Madrid oldu.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler