Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, inanılmaz mücadele verdiği karşılaşmayı 2-1'le uzatmalara götürdü. Temsilcimiz penaltı vuruşlarında maçı kaybederek Avrupa'ya veda etti.

Yayınlanma: 20.04.2017 - 20:49
Abone Ol google-news

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek finalde veda etti... Siyah-Beyazlılar, deplasmanda 2-1 yenildiği Fransız ekibi Lyon’a, normal süresi ve uzatmaları 2-1 önde bitirdiği maçta penaltılarda 7-6 mağlup olarak tarihinde ilk kez Avrupa’da yarıfinale çıkma şansını yitirdi. Beşiktaş’ta Tosic ve Mitrovic, Lyon’da Jallet penaltı kaçıran isimler oldu. Fransız ekibinin kaptanı Gonalons, son penaltı atışını gole çevirerek takımını yarıfinale taşıdı.

Talisca iki kez öne geçirdi

Beşiktaş’ı Lyon karşısında yıldız oyuncusu Talisca 2 kez öne geçirdi. Brezilyalı, 27. dakikada sağ kanattan yerden kullanılan köşe vuruşunda sağ ayağıyla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Lacazette 34. dakikada skoru 1-1’e getirirken Talisca, 58. dakikada da Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiren isim oldu. 23 yaşındaki oyuncu, maç boyunca etkili oyunuyla dikkat çekerken, yerinde müdahaleleri ve etkili şutlarıyla alkış topladı.

Güneş, Adriano’yla sevindi

Teknik direktör Şenol Güneş ise ikinci golün sevincini asisti yapan Adriano’ya koşarak gerçekleştirdi. İlk yarıda oldukça etkisiz bir görüntü sergileyen Adriano, ikinci bölüme hızlı başlayan isim oldu. Adriano, Talisca’nın attığı golde yaptığı nokta atışı ortayla da golde en büyük pay sahibi oldu. Adriano’nun ortasıyla gelen golde Güneş, sevincini Brezilyalı futbolcuyla paylaştı. Adriano’yu yanına çağıran Güneş, tecrübeli oyuncuyu yaptığı orta için tebrik etti. Brezilyalı, 77. dakikada sakatlanarak yerini Beck’e bıraktı.

Şanssız an

Maçın 85. dakikasında Beşiktaşlı taraftarları heyecanlandıran bir an yaşandı. Quaresma’nın sağ kanattan yaptığı ortada direkten dönen top, Babel’in önünde kaldı. Babel şut açısı ararken vakit kaybetti. Sonrasındaki şutu da kale önünde yer alan Cenk’ten döndü.

Arena çevresi kapatıldı

Beşiktaş - Lyon maçı öncesi Vodafone Arena çevresi güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Özellikle Taksim’deki bariyerler meydana kadar uzandı. Statta boş koltuk kalmazken, deplasman tribününde de Siyah- Beyazlı taraftarlar yer aldı. Lyon kafilesiyle birlikte gelen 20 seyirciye ise Beşiktaş yönetimi VIP tribününde yer ayırdı.

Fabri: Bu güzel ailenin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum

Beşiktaş'ın başarılı kalecisi Fabri maç sonunda yaptığı açıklamada, 'Arkadaşlarım çok çalıştı. Maçı skor olarak kazandık ama penaltılar, maçın skoruna karar verdi ve turu kaybettik. En iyi şekilde işimi yapmaya çalışıyorum. Her şeyimizi ortaya koyduk. Beşiktaş’a geldiğimde başarı için oynayan, büyük bir takıma geldiğimi biliyordum. Bu güzel ailenin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler