Galatasaray'da seçim gerilimi

Galatasaray'da Divan Kurulu'nda Özbek-Altaylı tartışması damga vurdu.

Yayınlanma: 15.05.2017 - 22:10
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü’nün mayıs ayı divan kurulu toplantısı erken seçim tartışmalarına sahne oldu. Toplantıya eski başkanlardan Selahattin Beyazıt, Duygun Yarsuvat ve Faruk Süren de katıldı. Dursun Özbek, bazı üyelerin seçim için başlattığı imza kampanyası hakkında “Demokratik bir haktır, saygı duyuyorum. Tüzüğümüzde de yeri vardır” derken “Futbolda iyi bir sezon geçirmedik. Yaptığımız hatalar ve yanlışlar var. Bunlardan ders çıkarmasını biliyoruz. Önümüzdeki sezonun hazırlığı içindeyiz. Çok etkili olacağını düşündüğümüz çalışmalar var. Önümüzdeki sezonun özellikle futbolda çok daha iyi olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Özbek, 17 Yaşaltı Milli Takımı’nda oynayan 7 Galatasaraylı futbolcunun isimlerini okuyup üyelere alkışlattı. Aidatlarını 6 yıldır ödemeyen üyeleri ihraç edeceklerini belirten Özbek, “Uyarı yaptık, 20 Mayıs’a dek süre verdik. Zaman içinde sayı 3 bine çıktı. Sadece 250-300 kişi aidatlarını yatırmış” diye konuştu. Özbek ayrıca, disiplin kuruluna sevk edilen üye Tunç Üner’in kendisine yönelik “Genel kurulu lağvet a..m..k..” şeklindeki mesajını kürsüde ekrana yansıtıp okudu.

Fatih Altaylı: Yalvarıyorum

Eski yönetici Fatih Altaylı, Özbek’e yönelik konuşmasında, “Ne olur bir seçime gidin, Allah aşkına yalvarıyorum, Sportif AŞ’yi kardeşinizle yönetmeyin. Galatasaray’ı, sosyal medyada o ne dedi, bu dedi diye yönetmeyin. Riva-Florya’yı sattınız, yarın ne satacağız? Teknik direktör tanıma seansı yapıyorsunuz, mülakat yapar gibi teknik direktör değiştiriyorsunuz. Riva-Florya sözleşmesini hangi şartlarla yaptık, buradaki insanların bilme hakkı yok mu? Emsal nedir, orman arazisi falan bunlar hikâye, biz burada hikâye dinlemek istemiyoruz” dedi. Özbek, eleştiriler sonrası kürsüye gelip “Bana, ‘Sen şunu bilmezsin, bundan anlamazsın’ diyorlar. Fatih, ‘Çözüm bende çok’ dedi. 2 senedir bağırıyorum, elinizde proje varsa gelin beraber çalışalım” ifadesini kullandı. Fatih Altaylı “50 kere geldim” derken, Özbek, “Sözümü kesme dur” yanıtını verdi. Salondaki bazı üyeler de Altaylı’ya “Sus” diye tepki gösterdi.

‘Güven tazeleyin’

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Öztürk, “Biz bu kadar mı kötüyüz, bu kadar mı mahvolduk. Galatasaray’ın Çinlilere satılması planlanıyormuş, o zaman burada divan kurulu da olmayacak, hissedarlar olacak. 2 yılı bitmiş yönetime, ‘Ara yönetim’ demek saygısızlıktır. İstemiyorsanız Fatih Altaylı aday olsun, beni ikna etsin oy vermeye hazırım” dedi, konuşmasının bitiminde Özbek yönetimini kürsüde alkışladı. “Galatasaray Yeniden” sloganıyla erken seçim için başlatılan imza kampanyasında yer alan eski yönetici Özer Saraçoğlu, “700 üye imza attı. Bu çağrı sayın başkanıma ‘İstifa et, bırak, git’ demiyor. ‘Yıprandınız, güven tazeleyin, genel kuruldan onay alın’ diyor” dedi.

Özdoğan dava açtı

Galatasaray’ın eski yöneticisi Ahmet Özdoğan, kapalı gerçekleştirilen nisan ayı divan toplantısından genel kurul üyelerinin çıkarılmasının hukuka aykırı olduğunu belirtip “Nisan ayı divan toplantısı hukuka aykırılığı tespit istemiyle mahkemeye taşınmıştır” dedi. Divan Başkanı İrfan Aktar, “Galatasaray Kulübü mahkemelere taşınıyorsa, taşıyanlar bunun ayıbını taşır” yanıtını verdi.

Korkunç borç!

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklarının 31 Mart 2017 itibarıyla toplam borcunun 2 milyar 391 milyon lira, alacaklarının ise 1 milyar 599 milyon lira olduğu açıklandı. Konsolide borç alacak farkının 792 milyon lira olduğu kaydedildi.

Gomis seferi

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, ünlü Fransız golcü Bafetimbi Gomis’in transferi için İngiltere’ye gitti. Marsilya’da kiralık olarak forma giyen 31 yaşındaki Gomis’in bonservisi, Swansea City kulübünün elinde bulunuyor. Gomis bu sezon Marsilya formasıyla 30 maçın 29’unda ilk 11’de sahaya çıktı ve 18 gol atıp 3 asistlik performans gösterdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler