Galatasaray bayramı

UEFA zaferinin 17. yıldönümü efsanelerle kutlandı.

Yayınlanma: 17.05.2017 - 18:54
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanışının 17. yıldönümü dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde görkemli bir organizasyonla kutlandı. “Galatasaray Bayramı” sloganıyla düzenlenen etkinliğe 17 Mayıs 2000’de kazanılan kupa dönemindeki başkan Faruk Süren, eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, Mehmet Cansun, eski yöneticiler Ali Dürüst, Işın Çelebi, Semih Haznedaroğlu, Burak Elmas, Celal Gürcan, Abdurrahim Albayrak, teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları Müfit Erkasap, Bülent Ünder, Eser Özaltındere’nin yanı sıra çok sayıda futbolcu ve camianın tanıdık yüzleri katıldı.

UEFA takımı 6-5 kazandı

1996-2000 karması ile Galatasaray All Star takımı gösteri maçı gerçekleştirdi. Mücadelenin santrasını eski başkan Faruk Süren ile Dursun Özbek birlikte yaptı. Hagi sakatlığı nedeniyle oynamadı, maçı kenarda izledi. 17’şer dakikalık iki devre halinde oynanan mücadeleyi 1996-2000 karması 6-5 kazandı. Taffarel, Mehmet, Kerem, Mert, Popescu, Saffet Akyüz, Emre, Emrah, Evren, Tugay, Ilie, Ümit Karan, Mustafa Kocabey, Hasan Şaş’ın dönüşümlü olarak forma giydiği takımın gollerini Evren (2), Mustafa Kocabey (2), Adrian Ilie (2) kaydetti. Metin Oktay formasıyla sahaya çıkan ve Hayrettin, Nezihi, Mapeza, Ayhan, Muhammed, Stumpf, Fleurquin, Eboue, Tayfun, Riera, Ujfalusi, Hasan Kabze, Metin Yıldız, Hocic, Prekazi, Erdal, Necati’den kurulu All Star takımının golleri ise Riera, Necati, Fleurquin, Ayhan ve Erdal’dan geldi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA Kupası’nın mimarlarından eski başkan Faruk Süren ve teknik direktör Fatih Terim’e özel hazırlanan plaketleri takdim etti. Özbek, “Galatasaray, Türkiye’ye UEFA Kupası’nı getirdi. Biz bu sene farklı bir organizasyon yapmak istedik. 17 Mayıs tarihi sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için önemli bir eşiktir” dedi. Eski başkan Faruk Süren, “Biz başarıya ulaştığımızda birliktelik ve sevgi yumağıyla bunları gerçekleştirdik. Yukarıdan aşağıya kadar. Başarı için yaptığınız işi sevmeniz lazım. Biz Galatasaray’ı sevdiğimiz, aşık olduğumuz için başarılı olduk” ifadelerini kullandı. Fatih Terim, “Üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen unutmamız mümkün bir ilk olduğu için bu mümkün değil. Tüm Galatasaray camiasına teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de o gün sahada aslanlar gibi mücadele eden oyuncularıma ediyorum. Bizi buraya çıkaran onların büyük mücadeledir. Gözlerinden öpüyorum; esas aktörler onlardır” diye konuştu.

Camia buluştu

Gösteri maçı sonrası Florya’da hazırlanan özel alanda barbekü partisi düzenlenirken eski yöneticiler, futbolcular ve camianın önemli isimleri bir araya geldi. 2000 yılı kadrosu, Faruk Süren, Fatih Terim ve yöneticiler UEFA Kupası’nın önünde poz verdi. Ayrıca Muş Varto’da okuyan ve TEOG’da tüm soruları doğru yanıtlayan Eda Beytaş da özel davetli olarak G.Saray’ın UEFA Kupası’nın 17. yılı etkinliklerine katıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon