Aziz Yıldırım: Şampiyonluğumuz Fikret Orman’ı ezdi

Fenerbahçe Spor Kulübü 2017 Yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda her zaman olduğu gibi başkan Aziz Yıldırım yine çarpıcı açıkmalarda bulundu.

Yayınlanma: 03.06.2017 - 19:27
Abone Ol google-news

Aziz Yıldırım, basketbolda Doğuş Grubu’yla anlaştıklarını önümüzdeki 3 sezon boyunca basketbol takımının “Fenerbahçe Doğuş” olacağını söyledi. Aziz Yıldırım ayrıca, 4 futbolcuyla el sıkıştıklarını bu isimleri önümüzdeki hafta açıklayacaklarını, teknik direktör konusunda ise üç ismin olduğunu ancak bu üç isimden Aykut Kocaman’ın bir adım önde bulunduğunu söyledi. Fenerbahçe Başkanı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a da sert göndermelerde bulundu. Genel Kurula katılan Ali Koç da Mayıs 2018’de başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İşte Aziz Yıldırım’ın sözleri:

'Hayal gerçek oldu'

-Basketbolda NBA ve Euroleague, dünyanın en büyük 2 organizasyonu. Futbolda Şampiyonlar Ligi neyse, basketbolda Euroleague şampiyonluğunun değeri aynıdır. Galatasaray, UEFA Kupası aldığında tesadüf olduğunu söylemiştim. Bunu yanlış yere çektiler. Devamlılıktan bahsetmek istedim.

-Basketbolda bütçemiz 30 milyon Avro. Bunun 12 milyon Avro’su sponsporlardan geliyor. Kalan 18 milyon Avro açıktır. Fenerbahçe ile Doğuş baskebolda birlikte hareket edecek. Anlaşma 3 yıllık olacak, bütçenin yarısını Doğuş Grubu karşılayacak. Ayrıca Ülker Sports Arena’yı yapan, karşılığında tek bir şey istemeyen Murat Ülker’e de ölene kadar teşekkür etmeye devam edeceğim.

-Transfer dönemi 17 Haziran’da açılıyor. Zaten hali hazırda 4 futbolcuyla anlaştık. Teknik direktör olarak 3 teknik adamla görüşüyoruz. Burada da kısa süre sonra sonuç alacağız. Aykut Kocaman gelmesin diyenler var. Sen kimsin ya?

-Fikret Orman’ın sözleri çok enteresan. Sert bir konuşma yapmayacağım. Her şeye bir cevap vermeye kalksam, kavga çıkar. Futbolda başarısız olmamızın nedeni Türkiye Futbol Federasyonu. Haklarında bir şey söylüyorsun, 8 ay ceza. Fikret Orman kendi kendiyle çelişiyor. Euroleague’de TOP 16’ya kaldıkları zaman, başarılı bir kadroları olduğunu söylemişti. Bizim Euroleague şampiyonluğumuz, Fikret Orman’ı ezdi, konu bu.

‘Şenol Güneş’i tebrik ediyorum’

-Şenol Güneş, Obradovic ve sporcularımızı tebrik yazısı gönderdi. Boş bir kağıtla gönderdi. Beşiktaş antetli değildi. Ben de buna karşılık, Fenerbahçe antetli bir cevap yolladım. Ben de Şenol Güneş’i şampiyon olduğu için tebrik ediyorum. Ayrıca, İsmail Köybaşı’yla ilgili Şenol Güneş’i rahatsız eden ne varsa, çıkıp açıkça söylemeli.

‘2 şampiyonluğu iade etsinler’

-Süleyman Seba gibi bir insan vardı. Süleyman Ağabey duruşu diyorlar, onunla birlikte aynı dönemde başkanlık yapma şerefini yaşadım. Ama o dönem bile ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ diye tezahürat yaptınız ya. Şimdi onun arkasına sığınmış, duruş sergiliyorsunuz. FETÖ’ye karşı ne yaptınız peki. Sizi suçluyorlar? Stadınıza uçak iniyor. Bu nasıl duruş? Beşikaş’ın aldığı 2 şampiyonluk zorbalıkla alınmıştır. Gitsinler o 2 şampiyonluğu iade etsinler.

‘Banka borcumuz 300 milyon dolar’

-Euroleague şampiyonu olduğumuz için devlet bize 750 altın verecek. Başka da bir şey yok. Fenerbahçe’nin 300 milyon dolar bankalara borcu vardır. Amatör şubelere 200 milyon dolar harcama yaptık. Sportif AŞ’nin borcu 198 milyon dolar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler