‘Kocaman’ dönem başlıyor

Şampiyonluğa çok önceden havlu atan ve bu sezon da büyük hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’de bugün itibarıyla Aykut Kocaman dönemi başlıyor.

Yayınlanma: 04.06.2017 - 22:47
Abone Ol google-news

2013-2014 sezonunda Ersun Yanal’la nisan ayında yaşadığı rüya şampiyonluğun ardından bir daha ligde gün yüzü göremeyen Sarı-Lacivertliler yeniden Aykut Hoca’da karar kıldılar. Doğru yaklaşım. 2011 yılında Aziz Yıldırım cezaevindeyken Aykut Kocaman’ın zor şartlar içinde göstermiş olduğu dik duruş hâlâ belleğimdedir. Böyle bir durumda futbol takımını motive etmek kolay iş mi? Tek başına kalmıştı ortalarda. Hangi teknik direktör yapardı Aykut Kocaman’ın yaptıklarını. O günleri unutmam, unutamam. Kocaman, Fenerbahçe’yle yol ayrımına girdiğinde Aziz Yıldırım’ın söylemiş olduğu, “Ben varken Aykut Kocaman bu kulübün kapısından bir daha içeriye giremez” ifadesini “şanssız söylem” olarak yorumlamıştım. Bugün, Yıldırım’ın “U” dönüşü yapmasının nedeni kardeşi Ali Yıldırım’ın aşırı baskısındandır. Bu transfer iki ay öncesine dayanır. Ali Yıldırım, ikili görüşmelerde Aykut Hoca’dan “Kocaman” söz almış. Aykut Kocamanın bakıldığında Konyaspor’la bir yıl daha anlaşması bulunuyor. Başkan Ahmet Şan ve yöneticiler Kocaman’ın Fenerbahçe’ye gidişine büyük olgunluk göstermişlerdir. Tecrübeli çalıştırıcının bugün itibarıyla kolları sıvayarak kulübe giriş yapması bekleniyor. Yeni sezon hazırlıklarına Can Bartu tesislerinde 27 Haziran günü başlayacak olan Sarı-Lacivertliler ikinci etap çalışmaları için daha sonra Topuk Yaylası’na geçecek. Fenerbahçe, son olarak Belçika’da bir turnuvaya katılacak.

3 sezonda üç kupa

Teknik direktörlük görevine getirildiği 2010-2011 sezonda takımına Süper Lig şampiyonluğunu kazandıran Kocaman, 2011-2012 sezonunda 29 yıl aradan sonra Sarı-Lacivertli takımı Türkiye Kupası mücadelesinde zirveye taşıdı. 2012-2013 yılında da kupada şampiyon olan Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetimindeki üç sezonluk dönemde üçüncü kupasını müzesine götürdü. Aynı dönemde ligde bir birincilik, iki ikincilik yaşayan Sarı-Lacivertliler UEFA Avrupa Ligi’nde de yarı finale uzandı.

2 kez istifa etmişti

Aykut Kocaman Fenerbahçe’de bulunduğu yıllar içinde iki kez istifa etmiş ancak ikisinde de istifası yönetim tarafından kabul edilmemişti. İstifalar yenildikleri Karabükspor (1-3) ve Kasımpaşa (0-2) maçları sonrasında gelmişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler