'Hedef madalya'

Çekya'nın (Çek Cumhuriyeti) ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası heyecanı bugün başlıyor.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 18:59
Abone Ol google-news

Çekya'nın (Çek Cumhuriyeti) ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası heyecanı bugün başlıyor. 25 Haziran’a kadar sürecek turnuvada A Milli Kadın Takımı, B Grubu’ndaki ilk maçında bugün saat 16.00’da Slovakya ile karşılaşacak. Karşılaşma NTV Spor’dan yayımlanacak. Ay-Yıldızlılar gruptaki 2. maçında yarın İtalya, pazartesi ise Belarus’la karşılaşacak. Turnuva öncesi Milli Takım’ın tecrübeli yıldızları Şaziye İvegin Üner ve Işıl Alben sorularımızı yanıtladı. Şaziye hayalinin altın madalya olduğunu vurgularken, Işıl da Avrupa Şampiyonası’na hazır olduklarını söyledi. İşte o açıklamalar:

ŞAZİYE İVEGİN ÜNER

-Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki öncelikli hedefi ne?

Ş.İ: Benim hayalim tabii ki altın madalya. Çünkü bir o madalyayı kazanmadık. Hayalim arkadaşlarımla birlikte o kupayı kaldırabilmek. Bunu çok isterim. Ama öncelikli hedefler maç maç gidiyoruz. Öncelikle grubumuzda iyi bir yerde bitirebilmek istiyoruz. İnşallah birincilik olur. Ardından da ilk 5’e girip, Dünya Şampiyonası’na katılacak yeri elde ettikten sonra da madalya kazanmak istiyoruz. Tabii ki rengi altın olursa çok çok güzel olur o zaman.

- Turnuvaya hazırlık süreci kısa oldu. Yeterince hazırlanabildiniz mi?

Ş.İ: Geçen sene 3.5 ay gibi bir hazırlanma sürecimiz oldu. Arada Olimpiyat elemesi oynadık. Daha önceki süreçlerde de bunu yaşadık. Belki 1.5 ay bir hazırlanma sürecimiz oldu, zaten birbirini bilen insanlar, ne oynamak istediğimizi bilen oyuncularız biz. Ekrem Ağabey ile çalışıyoruz yıllardır, onun ne oynamak istediğini de biliyoruz. Bu önemli bi avantaj. Birbirini seven bir ekibiz. Bu kısa süreci en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Turnuva zaten bambaşka oluyor. Hepsini yaşadım. İyi başlayıp kötü bitirdiğimiz, kötü başlayıp iyi bitirdiğimiz çok turnuva oynadık.
 
-Peki bu sene kadınlar basketbolunun Avrupa’da elde ettiği başarıları nasıl değerlendirirsin?
 
Ş.İ: Türk kadın basketbolu için yaşadıklarımız bize yaşatılanlar, kupalar, final heyecanları, bunlar çok güzeller, bunların bizim için motivasyon olması gerekiyor. Biz de Milli Takım olarak bu işin en önemli parçalarından birini oluşturuyoruz. Bizim basketbolumuz, Türkiye Kadın Basketbol Ligi ve Milli Takım olarak geldiğimiz seviye çok küçümsenecek bir seviye değil. Ki bizim rakiplerimiz için de gözlerde büyütülen bir yerdeyiz biz. Buralara da hak ederek geldiğimizi düşünüyorum, hem takımlar hem de Milli Takım bazında. Bunlar bizim için çok önemli. Jenerasyon olarak bir geçiş sürecindeyiz, yeni jenerasyon için çok önemli. Yatırımlar için, verilecek destekler için çok önemli. Bizim hedefimiz kadın basketbolunu getirilen bu seviyeden biraz daha yukarıya çıkarmak olacaktır.
 
-Son olarak Milli Takım’da kendi geleceğin hakkındaki hedeflerin neler?
 
Ş.İ: Ben basketbolu gerçekten severek oynayan, gönülden emek vermiş biriyim. Bunu zevkle mutlulukla, her anında, her dakikasında isteyerek yapmış biriyim. Milli Takım kariyerimi bitirirken de çok güzel bir şekilde bitirmek istiyorum. Çünkü ben çok güzel bir şekilde devraldım ablalarımdan. Aynı şekilde de kardeşlerime bırakmak istiyorum. İnşallah olur da madalyayla bırakırsam çok güzel olur. Bazen bırakacağım, bırakmayacağım şeklinde cevap veremiyorum, çünkü çok seviyorum. Cidden severek yapıyorum. Ama eğer ki madalya kazanırsak da çok güzel bir yerde devretmek isterim bayrağı.
 
IŞIL ALBEN
 
-Yoğun bir sezon, pek dinlenme fırsatı bulamadınız, ama nasıl başladı sizin için hazırlık süreci? Hava nasıl takımda?
 
I.A: Kısa bir hazırlığımız oldu. Sonrasında da tempolu bir çalışma dönemimiz oldu. Bu sene Avrupa Şampiyonası daha yakın bir tarihte olduğu için çok da uzun bir hazırlık süreci olmadı. O yüzden her günü en verimli bir şekilde geçirmeye çalıştık.
 
-Eksiklerin etkisi nasıl hissedilir Milli Takım'da?
 
I.A: Nevriye, Lara ve Şebnem geçen sene Olimpiyatlarda en çok süre alan oyunculardan 3 tanesi, bu sene takımda yoklar, ama bu sene de genç kardeşlerimiz var. Onların da enerji ve istekleri çok iyi. Eksikleri o şekilde kapatmaya çalışacağız. Tabii ki daha çok ısıran, koşan bir takım olma yolunda olduğumuzu söyleyebilirim ben. Ama onların yokluğunda beklenti daha fazla olacak bizden.
 
-Milli Takım'ın ilk hedefi ne bu turnuvada?
 
I.A: İlk beklenti Dünya Şampiyonası’na katılabilmek tabi ama beklentinin üzerine çıkan bir takım olduk biz. Benim gönlümden geçen madalya, eminim tüm takım arkadaşlarım, koçlarım ve teknik ekibin aklından geçen de madalyadır. Madalyayla dönmek bizim için sürpriz olmayacaktır.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler