44 saniyede gelen zafer

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında mucizeye imza attı.

Yayınlanma: 17.06.2017 - 19:14
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, önceki gün Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play Off finalinde Beşiktaş Sompo Japan’ı 98-94 yenerek 4-0’lık seriyi yakaladı ve 8. kez lig şampiyonu oldu. Sarı-Lacivertliler bu sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı alarak başlamış, ardından THY Euroleague’i de kazanmıştı. Avrupa şampiyonu Fenerbahçe, son olarak lig maratonunu da zirvede bitirerek ‘rüya sezonu’nu tamamladı. Sarı Kanarya, play off’un 4. maçına kötü başlamıştı. Dış atışlarda sorun yaşayan Fenerbahçe, mücadelenin son dakikalarında ancak 20’de 4 üçlükle yüzde 15’lik bir oran yakalayabilmişti.

10-0’lık seri

Bu kötü orana Beşiktaş’ın baskısıyla yapılan 18 top kaybı da eklenince işler Fenerbahçe için iyice zora girmişti. Tecrübeli koç Obradovic, maç boyu Türk oyunculara şans verse de bitime 2 dakika kala fark 14’e kadar çıkınca ideal kadrosuna dönüş yaptı. Beşiktaş 79-65 öndeyken, Fenerbahçe’nin 37 saniyede yaptığı 10-0’lık seri, karşılaşmanın rengini tamamen değiştirerek 1 dakika 23 saniye kala skoru 79-75’e getirdi, 57 saniye kala ise fark 2’ye kadar düştü. Ancak Siyah-Beyazlılar pes etmeye niyetleri olmadığını Strawberry ve Roll ile gösterdi. İki oyuncunun bulduğu basketlerle 18 saniye kala skor 84-79 olsa da Dixon’ın uzaklardan attığı üçlük bitime 15 saniye kala farkı tekrar 2’ye indirdi.

Kritik hatalar

Sonrasında ev sahibi üst üste hatalar yaptı. İlk olarak Weems ile kenardan topu çıkartırken hata yapan Beşiktaş, son hücumu rakibine bıraktı. 5 saniye kala Bogdanovic skoru eşitledi, 84-84. Basketten sonra da Erkan Veyseloğlu topu çıkartırken dışarı attı ve son hücumu Fenerbahçe Udoh ile kullanamayınca maç uzadı. Uzatma periyoduna faul atışlarıyla başlayan Fenerbahçe, 86-84 öne geçti. Bitime 1 dakika 27 saniye kala skorda 94-88 Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Sarı-Lacivertliler kalan saniyelerde hata yapmadı ve karşılaşmayı 98-94 kazanarak sezonu şampiyon tamamladı. Fenerbahçe play-off’larda TOFAŞ, Darüşşafaka ve Beşiktaş’a karşı oynadığı tüm maçları kazanarak 9-0’lık seri yaptı.

Obradovic: Gurur duyuyorum

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Çok iyi oyunculara sahip olduklarını vurgulayan Sırp koç, şöyle konuştu: “Çok mutluyum çünkü sonuna kadar mücadele eden, karakterli oyunculara sahibim. Takımımla gurur duyuyorum. THY Euroleague’i kazandıktan sonra konsantrasyonumuzu kaybetmeden Türkiye şampiyonluğuna ulaşabildik. En yorgun anlarında bile çok iyi basketbol oynadılar. Play-off etabında 9 maçı da kazanmak gerçekten çok zor bir şey. Oyuncular çok güzel bir tatili hak ettiler. Ben, başkan ve Ozan Balaban da yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler