İzmir TEB Kültürpark Cup'a tam not

İzmir Kültürpark Tenis Kulübü'nün (KTK) ev sahipliğinde devam eden Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası (ITF Circuit Women) TEB Kültürpark Cup, milli tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Başak Eraydın'dan tam not aldı.

Yayınlanma: 20.06.2017 - 13:29
Abone Ol google-news


KTK Başkanı Server Uyaroğlu, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve Turnuva Direktörü Zeynep Kavak ile birlikte düzenlenen basın toplantısına katılan iki milli tenisçi, "Bu turnuva İzmir'e çok yakıştı" yorumunu yaptı. Çağla Büyükakçay, "İzmir'de seneler sonra olmak çok güzel. Kültürpark'ta çok güzel anılarım var, çocukluğum bu kortlarda geçti. Kültürpark Cup'ta ana tabloda 11 Türk tenisçinin yer alması çok önemli. Tenis seyircilerle güzel, herkesi desteğe bekliyoruz" dedi.

İzmir'de tenis oynamaktan her zaman keyif aldığını ifade eden Başak Eraydın, "Ana tabloda 11 Türk tenisçinin yer alması Türk tenisinin gelişim içinde olduğunu gösteriyor. Umarım bu sayı hızla artar ve daha fazla Türk sporcu bu tür turnuvalarda kendini gösterme şansı bulur" diye konuştu.
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ise TEB Kültürpark Cup'ın geleneksel hale gelmesi için İzmirli firma ve işadamlarından sponsorluk desteği almaları gerektiğini, KTK Başkanı Server Uyaroğlu'nun bu yöndeki çalışmalara başladığını dile getirdi. Turnuva Direktörü Kavak ise 23 ülkeden 54 tenisçinin katıldığı 60 bin dolar ödüllü turnuvada cuma günü çiftler, cumartesi günü tekler finalinin oynanacağını hatırlattı.                                                                                                        

Çağla Büyükakçay, "Türkiye'de oynamak çok başka"                                                  

Turnuvanın 5 numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay, seneler sonra İzmir'de mücadele etmenin çok güzel olduğunu açıkladı. Çocukluğunun ulusal turnuvalarla bu kortlarda geçtiğini kaydeden Çağla Büyükakçay, "Burada tekrar uluslararası turnuva oynamak çok güzel. 60 bin dolar ödüllü turnuvada 11 Türk sporcunun yer alması da tarihi bir olay" dedi. Kariyerinin en büyük şampiyonluğunu Türkiye'de kazandığının hatırlatılması üzerine, "Oradaki enerji şampiyon yaptı" diyen başarılı sporcu, "Türkiye'de oynamak çok başka. Eskiden çok istemezdim Türkiye'de oynamayı ancak zamanla Türkiye'de oynamak pozitif hale geldi" şeklinde konuştu. Bu turnuvanın ardından Wimbledon'da eleme turlarında mücadele edeceğini de söyleyen Çağla, "Bana 'Neden erken gitmedin' diye soruyorlar ancak bu sene farklı bir karar aldık. Daha fazla maç oynamak daha faydalı, takvimde Kültürpark vardı ve daha cazip geldi. Burada çim için çok daha iyi hazırlık oluyor" ifadelerini kullandı.

Başak Eraydın, "Daha başarılı olmak istiyorum"                                                                        

6 numaralı seribaşı Başak Eraydın ise İzmir'de olmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu anlatarak, Wimbledon'a şu an için katılamayacağını ancak son anda değişiklik olabileceğini belirtti. İlk kez bir grand slam turnuvasında; Fransa Açık'ta mücadele ettiğini belirten Başak Eraydın, elemede ilk turu geçmesine rağmen 2. turda başarılı olamadığını, biraz üzgün olmasına rağmen diğer turnuvalarda daha başarılı olmak istediğini söyledi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon